עוגת לינץ של תמר ויקס – לרר

מחברת הספר “המטבח הוינאי”, תמר ויקס – לרר נותנת לנו טעימה מהמטבח הוינאי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

200 גרם קמח
1 כפית אבקת אפיה
200 גרם חמאה
100 גרם סוכר
200 גרם אגוזי לוז (אלסרים) טחונים (אפשר גם שקדים טחונים)
1 ביצה
קליפה מגורדת מלימון
½ כפית קינמון
לציפוי עוגה:
¾ כוס מרקחת (קונפיטורה) משמשים – רצוי ביתית
100 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מוציאים את החמאה שעה לפני הכנת העוגה.
2 מערבבים את המצרכים (מלבד מרקחת המשמשים), לבצק אחיד.
3 עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
4 מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל 3 חלקים שווים.
5 1/3 מהבצק מניחים בצד.
6 מחממים תנור לחום בינוני º180.
7 משמנים בחמאה תבנית אפיה בגודל 20×30 ס”מ.
8 מרפדים 2/3 מהבצק בתבנית, כולל שולי התבנית, בגובה 1 ס”מ .
9 מורחים מרקחת משמשים בשכבה אחידה על הבצק. (אם יש צורך, מוסיפים מעט).
10 על משטח מעט מקומח, מרדדים את הבצק שנותר, וחותכים לפסים, ברוחב 1 ס”מ בערך.
11 מניחים את פסי הבצק על המרקחת באלכסון, במרחק 2 ס”מ זה מזה.
12 על הפסים מניחים עוד פסים בכיוון הפוך לפסים התחתונים, כך שנוצרת דוגמת מעויינים. (זה אמור להראות כמו דוגמת “שתי וערב”, או “איקסים”)
13 מכניסים לתנור ואופים 30 – 25 דקות, עד שהעוגה מזהיבה.
14 מוציאים מהתנור ומקררים.
15 מפזרים אבקת סוכר.
16 מכסים בנייר כסף או ניילון נצמד.
  • רצוי לחכות ולאכול את העוגה רק למחרת האפיה, היא טעימה אז הרבה יותר.
  • העוגה יכולה להישמר לפחות שבוע.
  • מתכונים וינאים נוספים ניתן למצוא בספר “מטבח וינאי”
עוגת לינץ של תמר ויקס – לרר
עוגת לינץ של תמר ויקס – לרר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: