לינגוויני בציר ברבוניות ועגבניות של השף יחי זינו
מתכון משגע של השף יחי זינו לפסטה לינגוויני עגבניות עם ברבוניות מתוך התוכנית "ים של דגים"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 חב' לינגוויני -מבושל אל דנטה לפי הוראות יצרן (אחרי הסינון לא לשטוף רק לזלף שמן זית ולשמור מעט מהמים של הפסטה)
200 גרם ברבוניות
300 גרם עגבניות שלמות תמר בשימורים חצויות
1 ענף רוזמרין קטן
100 מ"ל שמן זית
0.5 כוס בקבוק פסטה (ציר עגבניות)
מלח
1 שן שום קצוצה גס
2 פלפל אדום יבש מתוק
1 פלפל ארבע עונות
200 מ"ל מים
אופן הכנה
1 חורצים את הברבוניות לאורך, ממליחים טוב.
2 לתבנית תנור בעלת שוליים רחבים מכניסים את השום, מעליו את הפלפלים, הברבוניות ומעל הכל מוזגים את חצאי העגבניות ואת ציר העגבניות.
3 מזלפים את שמן הזית ומכניסים לתנור על 200 מעלות ל 20-25 דק.
4 בינתיים מבשלים את הפסטה ומניחים בצד.
5 מוציאים את הברבוניות בלבד מהתבנית
6 את יתר הירקות עם כל הנוזלים טוחנים בבלנדר מוט ומעבירים דרך מסננת.
7 מפרקים בעדינות את הבשר מהדגים, ללא עצמות ומחזירים לרוטב.
8 מוסיפים 100 מ"ל ממי הפסטה ומביאים לרתיחה שוב את הרוטב.
9 מצמצמים מעט ומוסיפים מלח אם צריך, מכניסים את הפסטה לרוטב על אש נמוכה ומערבבים טוב טוב עד שכל הפסטה מכוסה ברוטב הכתמתם.