לביבות וסופגניות בטיגון באויר חם בסיר טיגון כפול SL403

נס פח השמן? לא בבית שלנו! לביבות וסופגניות בטיגון באויר חם, עד 75% פחות שמן* והכי חשוב – הן יהיו מוכנות בדיוק באותו הזמן עם סיר הטיגון הדו קומתי SL403

*בהשוואה לטיגון מסורתי

צילום: Studio Edge
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק׳
כשרות
חלבי ופרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לסופגניות:
3 כוסות (420 גרם) קמח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1/2 כפית מלח
1 ביצה גדולה
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב פושר (אפשר להשתמש בחלב צמחי)
50 גרם חמאה רכה (או מחמאה לגרסה פרווה)
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס (60 מ"ל) מים פושרים (אם יש צורך להוסיף לבצק)
ריבה למילוי (תות, פטל או כל ריבה אחרת שאוהבים)
אבקת סוכר לפיזור מעל
ללביבות:
4 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי מסוג שמתאים לטיגון, כמו ראטה או אדום)
1 בצל בינוני
1 ביצה גדולה
2 כפות קמח לבן (אפשר להחליף בקורנפלור לגרסה נטולת גלוטן)
1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
1/4 כפית פלפל שחור
שמן לטיגון (קנולה או חמניות)
אופן הכנה
לסופגניות:
1 לישה והכנת הבצק – בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את הביצה, החלב, הווניל והחמאה הרכה. ולשים במהירות נמוכה. מוסיפים את המלח ולשים 8-10 דקות עד שמתקבל בצק גמיש ורך. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מעט מים בהדרגה
2 התפחה: מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת, ומתפיחים את הבצק במקום חמים למשך שעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
3 יצירת סופגניות – מחלקים את הבצק לכדורים במשקל אחיד (בגודל שבא לכם, אנחנו ממליצים על סופגניות במשקל של 70 גר׳ לסופגניה). מכסים ונותנים לסופגניות התפחה נוספת עד להכפלת הגודל שלהן.
4 בינתים מכינים את הלביבות – מקלפים את תפוחי האדמה והבצל ומגרדים אותם בבעזרת מעבד המזון של נינג׳ה (או אם אין, בפומפיה או מה שיש שלכם). מעבירים את התערובת למסננת או מגבת מטבח נקייה, וסוחטים היטב כדי להוציא את הנוזלים.
5 שלב זה חשוב כדי למנוע מהלביבות להתפרק. מחזירים את תפוחי האדמה והבצל הסחוטים לקערה. מוסיפים ביצה, קמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. לוקחים כמות קטנה, מסדרים לצורה של לביבה ועושים כך לכל התערובת.
6 ממלאים את הנינג׳ה – מגירה אחת עם הסופגניות (אפשר למלא בשתי הקומות של המגירה), ובשניה את הלביבות. שימו לב להתאים את התוכנית של ההפעלה (שאפרט להלן) למגירה בה כל דבר נמצא.
7 מפעילים את הנינג׳ה – מדליקים את סיר הטיגון הכפול של נינג׳ה, לוחצים על הכפתור עם הספרה 1, לבחירת המגירה העליונה (אנחנו בחרנו לשים שם את הסופגניות, נא לשים לב). מכוונים לתכנית טיגון באוויר באמצעות הגלגלת, לוחצים על כפתור הטמפרטורה וכוונים לכום של 170 מעלות, לוחצים על כפתור הזמן ובוחרים 12 דק׳.
8 לוחצים על כפתור הספרה 2 (שם אנחנו בחרנו לשים את הלביבות), גם שם מכוונים לתוכנית טיגון באוויר, לוחצים על כפתור הטמפרטורה ומכוונים לחום של 200 מעלות, לוחצים על כפתור הזמן ובוחרים 20 דק׳, לוחצים על כפתור ׳ארוחה כפולה׳ ועל כפתור ההתחלה וסיר הטיגון יתחיל את הפעולה.
9 כששתי המגירות יסיימו את התהליך, מוציאים, ממלאים את הסופגניות בריבה או כל מילוי אחר שבחרתם, קצת אבקת סוכר, ובתאבון 🙂
@ninja.il

נס פח השמן? לא בבית שלנו! לביבות וסופגניות בטיגון באויר חם, עד 75% פחות שמן* והכי חשוב – הן יהיו מוכנות בדיוק באותו הזמן עם סיר הטיגון הדו קומתי SL403 *בהשוואה לטיגון מסורתי #יאמי #אוכל #מתכוןקל #נינגה שריג היבואן הרשמי #מתכון ל#סופגניות ו#לביבות בסיר טיגון כפול של נינג׳ה מצרכים: לסופגניות – 3 כוסות (420 גרם) קמח 1 כף שמרים יבשים 1/4 כוס (50 גרם) סוכר 1/2 כפית מלח 1 ביצה גדולה 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב פושר (אפשר להשתמש בחלב צמחי) 50 גרם חמאה רכה (או מחמאה לגרסה פרווה) 1 כפית תמצית וניל 1/4 כוס (60 מ"ל) מים פושרים (אם יש צורך להוסיף לבצק) ריבה למילוי (תות, פטל או כל ריבה אחרת שאוהבים) אבקת סוכר לפיזור מעל ללביבות: 4 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי מסוג שמתאים לטיגון, כמו ראטה או אדום) 1 בצל בינוני 1 ביצה גדולה 2 כפות קמח לבן (אפשר להחליף בקורנפלור לגרסה נטולת גלוטן) 1/2 כפית מלח (או לפי הטעם) 1/4 כפית פלפל שחור שמן לטיגון (קנולה או חמניות) אופן ההכנה – לישה והכנת הבצק – בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את הביצה, החלב, הווניל והחמאה הרכה. ולשים במהירות נמוכה. מוסיפים את המלח ולשים 8-10 דקות עד שמתקבל בצק גמיש ורך. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מעט מים בהדרגה. התפחה: מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת, ומתפיחים את הבצק במקום חמים למשך שעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו. יצירת סופגניות – מחלקים את הבצק לכדורים במשקל אחיד (בגודל שבא לכם, אנחנו ממליצים על סופגניות במשקל של 70 גר׳ לסופגניה). מכסים ונותנים לסופגניות התפחה נוספת עד להכפלת הגודל שלהן. בינתים מכינים את הלביבות – מקלפים את תפוחי האדמה והבצל ומגרדים אותם בבעזרת מעבד המזון של נינג׳ה (או אם אין, בפומפיה או מה שיש שלכם). מעבירים את התערובת למסננת או מגבת מטבח נקייה, וסוחטים היטב כדי להוציא את הנוזלים. שלב זה חשוב כדי למנוע מהלביבות להתפרק. מחזירים את תפוחי האדמה והבצל הסחוטים לקערה. מוסיפים ביצה, קמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. לוקחים כמות קטנה, מסדרים לצורה של לביבה ועושים כך לכל התערובת. ממלאים את הנינג׳ה – מגירה אחת עם הסופגניות (אפשר למלא בשתי הקומות של המגירה), ובשניה את הלביבות. שימו לב להתאים את התוכנית של ההפעלה (שאפרט להלן) למגירה בה כל דבר נמצא. מפעילים את הנינג׳ה – מדליקים את סיר הטיגון הכפול של נינג׳ה, לוחצים על הכפתור עם הספרה 1, לבחירת המגירה העליונה (אנחנו בחרנו לשים שם את הסופגניות, נא לשים לב). מכוונים לתכנית טיגון באוויר באמצעות הגלגלת, לוחצים על כפתור הטמפרטורה וכוונים לכום של 170 מעלות, לוחצים על כפתור הזמן ובוחרים 12 דק׳. לוחצים על כפתור הספרה 2 (שם אנחנו בחרנו לשים את הלביבות), גם שם מכוונים לתוכנית טיגון באוויר, לוחצים על כפתור הטמפרטורה ומכוונים לחום של 200 מעלות, לוחצים על כפתור הזמן ובוחרים 20 דק׳, לוחצים על כפתור ׳ארוחה כפולה׳ ועל כפתור ההתחלה וסיר הטיגון יתחיל את הפעולה. כששתי המגירות יסיימו את התהליך, מוציאים, ממלאים את הסופגניות בריבה או כל מילוי אחר שבחרתם, קצת אבקת סוכר, ובתאבון 🙂

♬ צליל מקורי – נינג׳ה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם