קציצות טונה חריפות – החריימה הסודי של לאון אלקלעי
לאון עם גרסה משלו לחריימה המרוקאי המוכר: קציצות טונה מתובלות בטעם של בית,
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
450 גרם טונה
1 כוס פירורי לחם או פאנקו
0.5 כפית אורגנו יבש
150 גרם בצל לבן
2 גבעולי סלרי
1 פלפל ירוק מתוק
1 כפית רכז עגבניות
1 כף צלפים
4 ביצים
פלפל שחור
מלח
רוטב חריימה:
50 גרם שום
מעט שמן
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
100 גרם רכז עגבניות
קימל טחון
כמון טחון
פטרוזיליה או בצל ירוק
להגשה:
פסטה/ אורז/ ריזוטו
פלח לימון
אופן הכנה
1 מבשלים פסטה/אורז/ריזוטו בדרגת אל דנטה לפי הוראות היצרן. שומרים כוס ממי הבישול, מסננים ושוטפים במים קרים
2 מסננים ומפוררים את הטונה (כדאי שזו תהיה טונה ללא חומרים משמרים)
3 קוצצים קטן את הירקות ומערבבים את כל המרכיבים היבשים
4 מוסיפים את הירקות והטונה ומערבבים לתערובת אחידה
5 מוסיפים את הביצים, מתבלים ומערבבים שוב היטב
6 יוצרים כדורים בקוטר של 5 ס”מ
7 במחבת עמוקה שתכיל את כל הכדורים בשכבה אחת שמים 4 כפות שמן זית עם הבצל. מאדים על להבה בינונית עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את השום עד שעולה ריח. מוסיפים פפריקה חריפה ומתוקה ומערבבים
8 מוסיפים רכז עגבניות ואת מי הבישול של הפסטה. מתבלים במעט קימל וכמון. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה
9 מקמחים ומטגנים את כדורי הטונה. מעבירים לנייר סופג לדקה, ואז מעבירים לרוטב. הכדורים צריכים להיות מכוסים ואם יש צורך מוסיפים מים חמים. מכסים ומבשלים 5 דקות. טועמים ומוסיפים תבלינים ומלח
10 מחממים את הפסטה/אורז/ריזוטו, מחלקים בין הצלחות ויוצקים מעל רוטב וכדורי דג
11 בוזקים כוסברה או פטרוזיליה (למי שקשה). מגישים עם פלח לימון