קציצות טונה חריפות – החריימה הסודי של לאון אלקלעי

לאון עם גרסה משלו לחריימה המרוקאי המוכר: קציצות טונה מתובלות בטעם של בית,

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

450 גרם טונה
1 כוס פירורי לחם או פאנקו
0.5 כפית אורגנו יבש
150 גרם בצל לבן
2 גבעולי סלרי
1 פלפל ירוק מתוק
1 כפית רכז עגבניות
1 כף צלפים
4 ביצים
פלפל שחור
מלח
רוטב חריימה:
50 גרם שום
מעט שמן
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
100 גרם רכז עגבניות
קימל טחון
כמון טחון
פטרוזיליה או בצל ירוק
להגשה:
פסטה/ אורז/ ריזוטו
פלח לימון
אופן הכנה
1 מבשלים פסטה/אורז/ריזוטו בדרגת אל דנטה לפי הוראות היצרן. שומרים כוס ממי הבישול, מסננים ושוטפים במים קרים
2 מסננים ומפוררים את הטונה (כדאי שזו תהיה טונה ללא חומרים משמרים)
3 קוצצים קטן את הירקות ומערבבים את כל המרכיבים היבשים
4 מוסיפים את הירקות והטונה ומערבבים לתערובת אחידה
5 מוסיפים את הביצים, מתבלים ומערבבים שוב היטב
6 יוצרים כדורים בקוטר של 5 ס”מ
7 במחבת עמוקה שתכיל את כל הכדורים בשכבה אחת שמים 4 כפות שמן זית עם הבצל. מאדים על להבה בינונית עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את השום עד שעולה ריח. מוסיפים פפריקה חריפה ומתוקה ומערבבים
8 מוסיפים רכז עגבניות ואת מי הבישול של הפסטה. מתבלים במעט קימל וכמון. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה
9 מקמחים ומטגנים את כדורי הטונה. מעבירים לנייר סופג לדקה, ואז מעבירים לרוטב. הכדורים צריכים להיות מכוסים ואם יש צורך מוסיפים מים חמים. מכסים ומבשלים 5 דקות. טועמים ומוסיפים תבלינים ומלח
10 מחממים את הפסטה/אורז/ריזוטו, מחלקים בין הצלחות ויוצקים מעל רוטב וכדורי דג
11 בוזקים כוסברה או פטרוזיליה (למי שקשה). מגישים עם פלח לימון
חריימה קציצות טונה חריפות ואורז
חריימה קציצות טונה חריפות ואורז

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות