פולנטה עם פטריות שיטאקי של לאון אלקלעי

מנה איטלקית מומלצת לחובבי הפטריות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

100 גרם כרישה חתוכה לרצועות אלכסון דקות
2 פטריות פונגוס יבשות
4 פטריות שיטאקי יבשות
1 חבילת פטריות ירדן קרועות לרצועות לאורך
1 חבילת פטריות שמפיניון חתוכות אקראית
1 שמן קנולה
10 גרם ג’ינג’ר
10 גרם שום קצוץ
2 כפות יין לבן יבש
1 כף רוטב צדפות
1 כפית סוכר
2 כפות חמאה
1 שמן שומשום
1 בצל ירוק קצוץ
1 כוס פולנטה
4 כוסות מים
1 כפית מלח
4 כפות חמאה
אופן הכנה
1 משרים את פטריות הפונגוס בכוס מים חמים למשך 30 דקות
2 מסננים וחותכים לרצועות דקות
3 משרים את פטריות השיטקה בכוס מים חמים למשך 30 דקות
4 מסננים, שומרים את הנוזלים וחותכים את הפטריות לרצועות אורך דקות
5 אם הפולנטה לא אינסטנט, שמים בסיר עם המלח והמים ומבשלים כמו דייסה תוך בחישה עד להסמכה הרצויה
6 מוסיפים חמאה ושמן שומשום
7 בזמן שהפולנטה מתבשלת מכינים את הפטריות. במחבת עמוקה שמים את השמן והכרישה
8 מבשלים על להבה נמוכה עד שהכרישה מתרככת. מוסיפים את הג’ינג’ר והשום. בוחשים
9 מוסיפים את הסוכר ומביאים לקרמליזציה קלה
10 מוסיפים את היין. מוסיפים את הפטריות הטריות ובוחשים
11 מוסיפים את הפטריות היבשות ואת מי ההשריה של השיטקה בלבד. מוסיפים סויה ורוטב צדפות בוחשים
12 טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.מוסיפים חמאה לברק
13 מסדרים פולנטה בצלחת בפוזה של חומוס.מוסיפים פטריות לגומה שנוצרה
14 מעטרים בבצל ירוק קצוץ וזולפים מעט שמן שומשום
פולנטה עם פטריות שיטאקי של לאון אלקלעי
פולנטה עם פטריות שיטאקי של לאון אלקלעי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות