פיצה "לא כמו שאתם חושבים" של לאון אלקלעי
פיצה פירותית ומתוקה עם טוויסט: פיצת אגסים ורוזמרין
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
250 גרם קמח
1 קורט מלח
1 כפית סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
0.5 כוס מים קרים
לטופינג:
0.5 ק"ג אגסים
1 גרידת לימון קצוצה קטן מלימון אחד
6 עלי בזיליקום טרי קצוצים
1 כפית מחטי רוזמרין קצוצים
1 כפית קינמון
0.25 כפית פלפל שחור גרוס
0.5 כוס סוכר
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
מכינים בצק:
1 במיקסר שמים את קמח הסוכר והקמח
2 מוסיפים את החמאה בקוביות, תוך עבודת מלוש
3 מוסיפים ביצה ומים
4 לשים עד לקבלת תערובת חלקה
5 מרדדים את הבצק לתבנית אפיה של התנור
6 מכסים ושומרים במקרר
7 מדליקים תנור לחם מקסימלי
1 קולפים, מוציאים את ליבת האגסים
2 חותכים לפלחים בעובי 1 ס”מ
3 מסדרים במניפה על הבצק באופן צמוד
4 מערבבים את כל מצרכי התיבול ובוזקים על הפיצה
5 אופים הקומה התחתונה עד להזהבת האגסים
6 מוציאים, זולפים שמן ומגישים חם