אוסובוקו טלה של לאון אלקלעי
לאון אלקלעי עם מתכון לאוסובוקו טלה ריחני, איטלקי ופשוט להכנה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4 שוקי טלה עם העצם
50 גרם קמח
60 סמ"ק שמן זית
250 סמ”ק יין אדום
500 סמ”ק ציר עוף
1 ענף רוזמרין
1 שן שום פחוסה
1 מעט מלח
1 מעט פלפל שחור
לרוטב:
1 צרור פטרוזיליה
1 עלים משלושה ענפי אורגנו
2 שיני שום
1 עלים משני ענפי בזיליקום
4 פילטים אנשובי
1 מיץ מלימון אחד
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
1 מעט שמן זית
אופן הכנה
1 בסיר (סוטאז’) שיכיל בצפיפות את שוקי הטלה שמים את השמן
2 מוסיפים לקמח מלח ופלפל ומערבבים
3 מקמחים את הבשר בעזרת תערובת הקמח, הופכים ומטגנים עד להזהבה
4 מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה
5 מוסיפים שום, רוזמרין, מלח, פלפל וציר עוף
6 מביאים לרתיחה
7 מנמיכים להבה ומבשלים כשהסיר מכוסה עד שהבשר רך (כשעה וחצי)
כשהבשר מוכן מכינים את הרוטב:
1 קוצצים את הפטרוזיליה, האורגנו, הבזיליקום, השום והאנשובי
2 מוסיפים את מחית העשבים לסיר הבשר ומערבבים
3 מוסיפים מיץ לימון לרענון ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס
4 לבסוף מוסיפים בזיליקום ופטרוזיליה, זולפים שמן זית ומגישים