טירמיסו לימונצ'לו של קרן אגם
מתכון של קרן אגם לטירמיסו לימונצ'לו, השילוב המושלם של פאי לימון וטירמיסו. מתוך הפרק האיטלקי של קרן אגם מתכון וסיפור
צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה+לילה במקרר
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 חבילות בישקוטים
1 כוס חלב (240 מ"ל)
לקארד/קרם לימון:
¼ 1 כוסות סוכר לבן (250 גר')
2 כפות אבקת קורנפלור (20 גר')
3 ביצים גודל L
1/2 כוס מיץ לימון (120 מ"ל)
50 גר' חמאה
לקרם גבינה:
500 גר' גבינת מסקרפונה
1/2 כוס קרם לימון
2/3 כוס לימונצ'לו
2 מיכלים שמנת להקצפה (500 מ"ל)
2-3 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מתחילים בקארד לימון כי הוא צריך להצטנן היטב אז עדיף להתחיל איתו כמה שעות קודם ואפילו יום לפני. בסיר בינוני מערבבים על אש בינונית סוכר, ביצים, קורנפלור וטורפים לאיחוד החומרים. מוסיפים מיץ לימון ומאחדים שוב, הכי נוח עם מטרפה. מגבירים מעט את האש ותוך כדי טורפים עד שהקרם מסמיך והקצף נעלם. מסירים מהאש. מוסיפים חמאה ומערבבים היטב עד להמסה ועד שהמסה אחידה.
2 מעבירים לכלי אחר שהוא לא הסיר, לקופסא או קערה ומניחים ניילון נצמד על הקרם או שקית סנדוויץ, זה ימנע את הקרום שלו.
3 מעבירים לצינון במקרר, הקרם יחזיק מעמד לכמה ימים.
מכינים קרם גבינה:
1 במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה, מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים גבינת מסקרפונה, לימונצ'לו וקארד לימון ומערבבים עד שהמסה אחידה וחלקה.
2 טובלים בישקוטים בחלב ומרפדים את התבנית בשכבת בישקוטים ראשונה, מעבירים מחצית מהקרם מעל הבישקוטים, ובעזרת פלטה או כף מיישרים. מניחים מעל הקרם שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בחלב. מעבירים את יתרת הקרם מעל הבישקוטים (אם אתם רוצים להשאיר קצת קרם לזילוף בסוף תשאירו קצת קרם בצד). שוב בעזרת פלטה או כף מיישרים, ומעבירים את כל הקארד לימון מעל הקרם. מיישרים ומזלפים קצת קרם לקישוט מעל הקארד לימון.
3 מעבירים לצינון במקרר למשך 8 שעות לפחות ועדיף לילה.