קרם שוקולד לבן עם קרם נוגט על בסיס עוגיית בצק פריך של דנה שבת

דנה שבת “suger rush” מלמדת בכיתת האומן של אסטלה מתכון מושלם קרם שוקולד לבן עם קרם נוגט על בסיס עוגיית בצק פריך

אסטלה
12.10.2021

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק השקדים הפריך:
500 גרם קמח
5 גרם מלח
300 גרם חמאה
190 אבקת סוכר
65 גר אבקת שקדים
100 גרם ביצים
לקרם לימון ושוקולד לבן:
5 גרם ג’לטין + 30 מל מים
30 מ”ל חלב
גרידת לימון
160 גרם ביצים
110 גרם סוכר
70 מ”ל מיץ לימון
100 גרם שוקולד לבן
160 גרם חמאה
לקרם הנוגט:
ממרח נוגט קנוי
אופן הכנה
בצק השקדים הפריך:
1 מערבבים במיקסר קמח מלח וחמאה . מוסיפים את האבקת שקדים ואבקת סוכר. לבסוף את הביצים רק מעט עד שהבצק מתאחד.
קרם הלימון והשוקולד הלבן:
1 מרככים את הג’לטין במים.
2 בקלחת בינונית מחממים חלב עם גרידת לימון.
3 בקערה נפרדת טורפים ביצים עם סוכר.
4 יוצקים את החלב החם על הביצים ומערבבים היטב.
5 מחזירים את התערובת לסיר, מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עד שמגיעים ל- 85 מעלות.
6 מסירים מהאש מוסיפים שוקולד לבן ומערבבים במטרפה.
7 מוסיפים את הג’לטין המומס ומסננים לכלי צר וגבוה על מנת לטחון את המסה בבלנדר, עד לקבלת מסה חלקה ואחידה. מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים לטחון עד לקבלת מסה חלקה ואחידה. מעבירים את המסה לתבנית סיליקון ומקפיאים.
ההרכבה:
1 מניחים את העוגיה, מורחים עליה מקרם הנוגט, מניחים על גבי הקרם את קרם הלימון שקפא ומגישים מיד.
קרם שוקולד לבן עם קרם נוגט על בסיס עוגיית בצק פריך של דנה שבת
קרם שוקולד לבן עם קרם נוגט על בסיס עוגיית בצק פריך של דנה שבת, צילום: יח"צ

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: