טארט לימון של אור שפיץ

אור שפיץ מביאה לנו מתכון מושלם לטארט לימון ממכר עם שלוש שכבות מפנקות! מתוך הבייקרי של אור שפיץ – פרק 6

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לשכבת הבסיס – טארט:
300 קמח
200 גרם חמאה
150 גרם אבקת סוכר
2 חלמונים
לשכבת שייק איט:
חבילת שייק איט – ירוק אבוקדו בננה
כפית אגר אגר
50 גרם חמאה
לשכבת קרם הלימון:
70 גרם מיץ לימון טרי + 1 גרם גרידת לימון
75 גרם סוכר
75 גרם ביצים
16 גרם חלמונים בלבד
3 גרם קורנפלור
48 גרם חמאה קרה בקוביות
טארט לימון של אור שפיץ.
צלמת: נופר בוגנים, סטיילינג: קטי כהן.
אופן הכנה
מתחילים בהכנת הבסיס:
1 במיקסר עם וו לישה/מגימיקס מערבבים הכל למעט החלמונים עד לתערובת פירורית.
2 מוסיפים את החלמונים.
3 לשים מינימום זמן, משטחים בעזרת מערוך על נייר אפייה, יוצרים את הצורה הרצויה לטארט ומחוררים את השכבה התחתונה.
4 מקפיאים לעשר דקות.
5 מכניסים לאפיה על טורבו 160 מעלות ל 20-30 דקות, תלוי בצורה.
6 שימו לב להשחמה! צריך להיות שזוף וצהוב. טיפ: לא לרדד דק מידי!
עוברים להכנת השייק איט – שכבת הקולי האמצעית:
1 לוקחים את שקית השייקאיט הירוקה מבלנדרים את כל השקית.
2 מרתיחים בתוך סיר.
3 מוסיפים אגר אגר.
4 מצננים 10 דק’ ומבלנדרים קוביות חמאה פנימה.
5 בתוך הטארט יוצרים שכבה דקה של מסת השייק איט.
6 ומכניסים שוב למקרר.
לאחר מכן עוברים להכנת הקרם:
1 מוסיפים לתוך סיר תוך כדי רתיחה את כל המצרכים למעט החמאה ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
2 ברגע שהכל רותח מקררים קצת ומוסיפים את החמאה, מערבבים בעזרת בלנדר.
3 מעל המחית ממלאים את כל שאר הטארט בקרם לימון בעזרת שקית זילוף.
4 מיישרים את הכל היטב.
5 מכניסים להקפאה.
6 מכניסים לתנור על מקסימום מעלות ונשארים ליד להשגיח, מכניסים רק עד לקבלת צבע פסטלי ומיד מוציאים.מכניסים לתנור על מקסימום מעלות ונשארים ליד להשגיח, מכניסים רק עד לקבלת צבע פסטלי ומיד מוציאים.
7 מקשטים עם לימון פינגר ליים ופרחי מאכל.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות