פאי לימון פרווה בטעם מושלם

מתכון פשוט וקל לפאי לימון פרווה בטעם מושלם

זמן הכנה
40 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

בצק
200 גרם חמאה צמחית
3 כוסות קמח תופח
2 כפות אבקת סוכר
4 חלמוני ביצה
2 כפות מיץ לימון
1 כפית מלח
מלית
4 חלמוני ביצה
כוס וחצי סוכר
2 כוסות מים
1 כוס מיץ לימון
4 כפות גרידת לימון
10 כפות קורנפלור
1 כוס מים קרים
מרנג
8 חלבוני ביצה
חצי כוס סוכר
אופן הכנה
בצק
1 במעבד מזון מערבבים קמח, חמאה צמחית, אבקת סוכר, חלמונים, מיץ לימון ומלח בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת מפוררת.
2 שמים את הפירורים בתבנית פאי, משטחים ומהדקים אותם עליה.
3 מחוררים את הבצק המשוטח בעזרת מזלג ושמים במקרר למשך כחצי שעה.
4 מחממים מראש תנור על 180 מעלות.
5 בתום קירור הבצק אופים אותו בתנור במשך כ-15 דקות עד לכדי הזהבה.
מלית
1 מחממים מראש תנור על 180 מעלות.
2 שמים בסיר 2 כוסות מים, סוכר, מיץ לימון וגרידת לימון ומביאים לרתיחה.
3 מוהלים את הקורנפלור בכוס המים הקרים עד שהוא נמס לגמרי ומוסיפים לסיר.
4 ממשיכים להרתיח עד שהתערובת מתחילה להסמיך ומוסיפים את החלמונים בהדרגה תוך כדי ערבוב.
5 מורידים מהאש ויוצקים את הבלילה לתבנית הבצק ואופים בתנור במשך כ-10 דקות עד להתייצבות המלית.
6 בתום האפייה מוציאים את הפאי מהתנור ונותנים לו להצטנן.
מרנג
1 בסיר כפול מעל מים רותחים שמים את החלבונים והסוכר וטורפים עד שהסוכר נמס.
2 מורידים מהאש ומקציפים במהירות עד לקבלת קצף יציב.
3 מזלפים את המרנג על הפאי ומכניסים לתנור שמכוון על גריל ב-250 מעלות למשך כ-2 דקות עד שהמרנג משחים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות