פאי לימון פרווה בטעם מושלם
מתכון פשוט וקל לפאי לימון פרווה בטעם מושלם
זמן הכנה
40 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
בצק
200 גרם חמאה צמחית
3 כוסות קמח תופח
2 כפות אבקת סוכר
4 חלמוני ביצה
2 כפות מיץ לימון
1 כפית מלח
מלית
4 חלמוני ביצה
כוס וחצי סוכר
2 כוסות מים
1 כוס מיץ לימון
4 כפות גרידת לימון
10 כפות קורנפלור
1 כוס מים קרים
מרנג
8 חלבוני ביצה
חצי כוס סוכר
אופן הכנה
בצק
1 במעבד מזון מערבבים קמח, חמאה צמחית, אבקת סוכר, חלמונים, מיץ לימון ומלח בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת מפוררת.
2 שמים את הפירורים בתבנית פאי, משטחים ומהדקים אותם עליה.
3 מחוררים את הבצק המשוטח בעזרת מזלג ושמים במקרר למשך כחצי שעה.
4 מחממים מראש תנור על 180 מעלות.
5 בתום קירור הבצק אופים אותו בתנור במשך כ-15 דקות עד לכדי הזהבה.
מלית
1 מחממים מראש תנור על 180 מעלות.
2 שמים בסיר 2 כוסות מים, סוכר, מיץ לימון וגרידת לימון ומביאים לרתיחה.
3 מוהלים את הקורנפלור בכוס המים הקרים עד שהוא נמס לגמרי ומוסיפים לסיר.
4 ממשיכים להרתיח עד שהתערובת מתחילה להסמיך ומוסיפים את החלמונים בהדרגה תוך כדי ערבוב.
5 מורידים מהאש ויוצקים את הבלילה לתבנית הבצק ואופים בתנור במשך כ-10 דקות עד להתייצבות המלית.
6 בתום האפייה מוציאים את הפאי מהתנור ונותנים לו להצטנן.
מרנג
1 בסיר כפול מעל מים רותחים שמים את החלבונים והסוכר וטורפים עד שהסוכר נמס.
2 מורידים מהאש ומקציפים במהירות עד לקבלת קצף יציב.
3 מזלפים את המרנג על הפאי ומכניסים לתנור שמכוון על גריל ב-250 מעלות למשך כ-2 דקות עד שהמרנג משחים.
אין גודל תבנית
אחלה מתכון רק שאין גודל תבנית אז הקלטית יצאה עבה מידי כי כנראה השתמשתי בתבנית קטנה מידי (22)
אחלה מתכון רק שאין גודל תבנית אז הקלטית יצאה עבה מידי כי כנראה השתמשתי בתבנית קטנה מידי (22)
שר says: