פאי לימון מפורק של קרן אגם

קרן אגם עם מתכון לפאי לימון מפורק עם מרנג וקרם לימון עם שוקולד לבן ומסקרפונה שמכינים בקערה אחת מתוך פרק 5 של "קרן אגם אופה מהבית" בערוץ האוכל

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

בקערת טרייפל שקופה קוטר 22
לקרם לימון:
1 ורבע כוסות (250 גר׳) סוכר לבן
2 כפות (20 גר׳) קורנפלור
3 ביצים גודל L
1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ לימון
50 גר׳ חמאה קרה
50 גר׳ שוקולד לבן
2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה
מיכל קרם מסקרפונה (250 גר)
2 חבילות תחתיות מרנג לבן
לתחתית ביסקוויטים:
150 גר׳ ביסקוויטים מסוג פתי בר
100 גר׳ חמאה מומסת
1/2 כוס (50 גר׳)שקדים טחונים לאבקה

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 בסיר בינוני מערבבים על אש בינונית סוכר ביצים קורנפלור וטורפים לאיחוד החומרים
2 מוסיפים מיץ לימון ומאחדים שוב, הכי נוח עם מטרפה
3 מגבירים מעט את האש ותוך כדי טורפים עד שהקרם מסמיך והקצף נעלם. מסירים מהאש
4 מוסיפים חמאה קרה ושוקולד לבן ומערבבים היטב עד להמסה שלהם
5 מעבירים לכלי אחר (פייקרס שקוף) שהוא לא הסיר, ומצננים לחלוטין. אפשר גם להכניס למקרר לכמה ימים
6 מערבבים בקערה ביסקוויטים טחונים ושקדים יחד, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד לאיחוד. ומניחים בצד
7 כשהקרם הצטנן לחלוטין, מקציפים במיקסר את השמנת לקצפת רכה, מוסיפים את המסקרפונה ומקציפים לקצפת יציבה
8 מעבירים 2/3 מכמות קצפת המסקרפונה לקרם לימון ומערבבים אותם לתערובת אחידה
9 מוסיפים לקצפת שנותרה בקערה כף אבקת סוכר ומכניסים לקירור עד שימוש
10 להרכבת הפאי: מעבירים את תחתיות המרנג לשקית זיפר ושוברים אותם מעט בעזרת מערוך
11 מעלה מניחים קרם לימון
12 מעל הקרם לימון מניחים קרם מסקרפונה מעורבבת עם הקצפת ומעל ביסקוויטים
13 חוזרים על הנחת סדר השכבות בפעם השניה
14 מעל הביסקוויטים בשכבה השניה מניחים שברי מרנג גדולים
15 מומלץ לצנן לפחות שעה שעתיים שוב לפני הגשה.ולשמור בקירור
פאי לימון מפורק של קרן אגם

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות