גלגלי קרם לימון ומנגו של אור שפיץ

נמאס לכם מקינוח משעמם? קבלו מתכון של אור שפיץ לגלגלי קרם לימון ומנגו של אור שפיץ, זה רק נראה מסובך – עקבו אחר המתכון ותדהימו את האורחים שלכם בארוחה הבאה.

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקרם לימון:
70 גרם מיץ לימון טרי + 1 גרם גרידת לימון
75 גרם (6 כפות ועוד כפית) סוכר
75 גרם ביצים (ביצה אחת בגודל XL)
16 גרם חלמונים בלבד
3 גרם (⅓ כף) קורנפלור
48 גרם חמאה קרה בקוביות
1 גביעים קרם מסקרפונה 38% (גד)
קוביות ממנגו אחד
מצרכים לגלסאז׳:
200 מ"ל שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר (80 גרם)
100 גרם שוקולד לבן
40 גרם (כף גדולה) גלוקוזה
למסת הג׳לטין:
8 גרם ג'לטין
40 מ"ל מים
כפית אבקת צבע מאכל לבן
טיפה אחת של צבע מאכל ג'ל ורוד
טיפה אחת של צבע מאכל ג'ל כתום
טיפה אחת של צבע מאכל ג'ל צהוב
להגשה:
תחתיות ביסקוויט קנוי או בהכנה ביתית בקוטר הקינוח
תבנית סיליקון 6 שקעים בצורת חצי גורן
אופן הכנה
1 על טמפרטורה נמוכה תוך כדי ערבוב עם מטרפה מביאים לרתיחה בתוך סיר את כל המצרכים למעט החמאה.
2 לאחר הסמכה מורידים מהאש ומבלנדרים פנימה בעזרת בלנדר מוט חמאה.
3 מזלפים לתוך שקעי סיליקון בצורת חצי גורן.
4 דוחפים לתוך הבלילה קוביית מנגו ממנגו אחד.
5 מניחים ניילון נצמד על השקעים ומקפיאים למשך לילה.
אופן הכנת הגלסאז׳:
1 משרים את הג׳לטין עם מים קרים בקערית 10-15 דקות.
2 מניחים את כל מצרכי הגלסאז׳ בסיר ומבלנדרים הכל יחד עם בלנדר מוט על האש.
3 לאחר מכן מוסיפים את הג'לטין ומערבבים ידנית.
4 מעבירים את הגלייז למד ליטר וצובעים אותו בעדינות עם טיפות צבע מאכל למראה משויש.
5 מצפים על רשת, מומלץ לפרוס ניילון נצמד בתחתית לאיסוף שאריות הציפוי.
6 בעזרת פאלטה מדורגת מניחים את הקינוח המצופה על ביסקוויט עגול שהכנו בבית או קנוי ומגישים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם