מוס גבינה לימון על בסיס עוגת טורט של תמי בן דוד

אין צורך להכביר בתיאורים בכל מה שקשור לעוגת הפאר הזו – די לשתף בעובדה שהיא זכתה בתואר “עוגת הגבינה של המדינה” בתחרות מרובת משתתפים. היא אלגנטית, מעודנת טעם ומראה ושונה מעוגות הגבינה הקרות המוכרות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לעוגה בקוטר 26
לבסיס
3 ביצים גדולות
¼ כוס (50 גרם) סוכר
קורט מלח
¼ כפית תמצית תפוז (או וניל או שתיהן)
4 כפות קמח (40 גרם) תמי רב תכליתי
למוס גבינה לימון
¾ כוס (160 גר`) סוכר
1/3 (80 מ”ל) כוס מים
5 חלמונים
1 גביע (225 גר`) גבינת שמנת בטעם טבעי (30%)
1 אריזה (250 גר’) גבינה לבנה 5%
1 כפית תמצית וניל
גרידה ומיץ מלימון אחד
1 שקית (14 גר`) ג`לטין
¼ כוס (60 מ”ל) מי ברז
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
אופן הכנה
1 בסיס הטורט (להכין מראש ולצנן): מחממים תנור לחום 170 מעלות. מקציפים את הביצים, הסוכר, המלח והתמצית במהירות גבוהה עד קבלת קצף תפוח ובהיר (5-6 דקות), מנמיכים למהירות איטית ומוסיפים את הקמח רק עד שנבלע. מפסיקים את פעולת המיקסר ומשלימים את הקיפול ידנית בעזרת מרית רחבה. יוצקים לתבנית או רינג מרופד נייר אפיה ואופים משך 20 דקות. מוציאים ומצננים היטב לפני הניתוק והרכבת העוגה.
2 מניחים את בסיס הטורט על צלחת הגשה, מכתרים ברינג ומרפדים את הדופן הפנימית בשקף
3 הכנת המוס: על להבה נמוכה מאוד מביאים לרתיחה 3/4 כוס סוכר ו-1/3 כוס מים, ממשיכים עוד דקה/שתיים דקות בבישול ומכבים את הלהבה.
4 בקערת המיקסר מקציפים את החלמונים ותוך כדי הקצפה מוסיפים בזרם דק את הסירופ החם. לא “להיבהל” שהקצף נוזלי – לאחר כ-10 דקות הקצפה הוא יקבל את המרקם הנדרש: צהבהב בהיר ותפוח כאשר המקצפים מטביעים שובל והמסה מתקררת – מניחים בצד ומכינים את בלילת הגבינה
5 בקערה בינונית מערבבים את הגבינות, התמצית והלימון (כולל גרידה)
6 להמס את הג`לטין במים (רבע כוס) ומניחים לו לספוח את הנוזלים, מכניסים לחצי דקה (30 שניות) במיקרו ומערבבים עד התמוססות מוחלטת וקבלת נוזל שקוף – מוסיפים תוך בחישה לתערובת הגבינות
7 את תערובת הגבינות-ג`לטין מקפלים לקצף החלמונים שבקערה הגדולה וטורפים בעדינות עד שמתקבל קרם אחיד חלק מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב ובתנועות קיפול ידניות (עם מקצף המערבל) מטמיעים אותה יסודי בתערובת החלמונים והגבינות – עד שמתקבלת מסה קרמית אחידה (מעט דלילה) מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב אך לא קשה מדי ומקפלים בזהירות
8 יוצקים את הבלילה על בסיס הטורט (שבתוך הרינג) ומיישרים. משהים במקרר למספר שעות או לילה – לאחר מכן, ניתן לשמור בהקפאה ולהעביר למקרר לפחות שעה לפני ההגשה. מסירים את הרינג והשקף ומגישים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות