קיש כרישה כשר לפסח

קיש מדהים מבצק מקמח ללא גלוטן, גבינות וכרישה כשר לפסח

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק הקיש ללא גלוטן:
210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח ללא גלוטן
110 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
45 מ"ל (3 כפות) מים קרים
10 גרם (1 כף) שמן זית
5 גרם (1 כפית) חומץ הדרים או חומץ רגיל
קורט מלח
למלית כרישה וגבינות:
5 יחידות כרישה
1 יחידה גבינה לבנה 9%, או "טוב טעם"
4 ביצים
4 מצות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
פתיתי גבינה צהובה
מעט פפריקה
אופן הכנה
מכינים את הקלתית:
1 מעבדים קמח ללא גלוטן וחמאה במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מים, שמן זית, חומץ ומלח ומעבדים רק עד שנוצר כדור בצק. עוטפים את בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 30 דקות
2 מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 28 ס"מ ובעובי 3-5 מ"מ ומרפדים את תחתית ושולי התבנית בבצק. מעבירים מערוך על שולי התבנית על מנת להסיר עודפי בצק. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא ל- 30 דקות
3 מחממים תנור ל-170 מעלות
4 מרפדים את הקלתית בנייר אפייה ומפזרים קטניות יבשות שישמשו כמשקולת
5 אופים 12-15 דקות עד להזהבה קלה מסירים את נייר האפייה וממשיכים לאפות עוד 5-7 דקות להזהבה
6 מוציאים את הקלתית מהתנור ומגבירים את הטמפרטורה ל-180 מעלות
מכינים את הירקות:
1 חותכים ומרתיחים את הכרישה, מסננים וסוחטים היטב
2 מכניסים לקערה את הכרישה, התבלינים והמצות וטוחנים בבלנדר מוט או במעבד מזון. אפשר לטחון גס או למרקם חלק יותר
3 מוסיפים לבלילה ביצים וגבינות (חוץ מפתיתי גבנ"צ) ושופכים על המלית
4 מפזרים מלמעלה את פתיתי הגבינה הצהובה, מעט פפריקה ומכניסים לתנור על 180 מעלות
5 אופים 35-40 עד שהקיש מזהיב בצורה יפה והמלית יציבה. מצננים מעט לפני ההגשה
קיש ירקות לפסח – כשר לפסח של מיקי שמו. צילום: ערוץ האוכל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות