עוגת שכבות מגוונת לארוחת ערב חג – מתכון לראש השנה

עוגה חגיגית ויפה לכבוד ראש השנה. למה היא נקראת מגוונת? בגלל שיש בה ארבע שכבות שונות בטעמים ומרקמים שונים שמשתלבים נפלא ביחד: בתחתית שכבה פריכה של ביסקוויטים, מעל קרם קפה, מעל פנקייק (!), מעל קרם וניל ומעל הכל יש קישוט יפה ומרשים של ריבת חלב. מבין כל העוגות שהיו בסוף ארוחת החג מהעוגה הזו אכלו הכי הרבה, מה שאומר שהיא לא רק יפהפייה אלא גם ממש טעימה! שווה להכין.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

בסיס
4\3 חבילת ביסקוויטים קטנה
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות סוכר
קרם קפה
1 מיכל שמנת מתוקה ( 250 מ”ל )
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
2\1 כוס חלב
1 כפית גדושה נס קפה
קרם וניל
1 מיכל שמנת מתוקה ( 250 מ”ל )
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
2\1 כוס חל
שכבת פנקייק
1 ביצה
2 כפות שמן
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
2\1 כפית אבקת אפיה
4 כפות קמח
8-10 כפות חלב
לקישוט
ריבת חלב
אופן הכנה
עוגת שכבות מיוחדת – מתאימה לראש השנה
1 בסיס: מחממים תנור ל – 180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2 טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים עם הסוכר לפירורים דקים.
3 מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עד שמתקבל מרקם של חול רטוב.
4 משטחים בתבנית ואופים כ-10 דקות עד שהפירורים מעט משחימים. מצננים.
5 פנקייק: בקערה מערבבים ביצה, שמן, סוכר, סוכר וניל וחלב.
6 מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים ערבוב מינימלי רק עד לאיחוד.
7 מחממים מחבת גדולה משומנת בחמאה על אש גבוהה.
8 יוצקים את התערובת על המחבת ומטגנים את הפנקייק עד שהוא מוכן ומשחים משני הצדדים. מצננים.
9 קרם קפה: מקציפים בקערת מיקסר את כל חומרי הקרם לקרם יציב.
10 קרם וניל: מקציפים בקערת מיקסר את כל חומרי הקרם לקרם יציב.
11 ההרכבה: מורחים על הבסיס את קרם הקפה. מניחים את הפנקייק על קרם הקפה ומורחים מעל הפנקייק את קרם הוניל. מיישרים עם פלטה מדורגת (לא חובה).
12 מזלפים עיגולים של ריבת חלב ויוצרים דוגמא בעזרת קיסם.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות