לטקס – לביבות תפוחי אדמה ובצל

מתכון קלאסי ללביבות של חנוכה – פחמימה חמה ומתוקה, שאפשר לפזר סוכר ולאכול כמתוקה (כן כן – נסו), או עם שמנת חמוצה כי לא סופרים קלוריות בחג של נס פח השמן
טבעונים? החליפו רכיב והמנה הזו בשבילכם

מערכת
10.11.2021

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים קטנים
1 ביצה (לגרסה הטבעונית – החליפו ביצה אחת ב1/4 רסק תפוחים אורגני)
1 כף קמח
מלח ופלפל – לפי טעם
שמן לטיגון
אופן הכנה
1 קולפים ושוטפים את הירקות. מגרדים בפומפייה את תפוחי האדמה והבצלים. סוחטים היטב את הגרידות מנוזלים. מוסיפים ביצה, קמח, מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
2 מחממים בסיר או מחבת עמוקה שמן לטיגון עמוק, בגובה של 6-7 ס"מ לפחות ובטמפרטורה של כ-200 מעלות
3 יוצרים מהתערובת עיגולים שטוחים בעובי 2 ס"מ בעזרת 2 כפות ומעבירים לשמן החם. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים. חוזרים על הפעולה עם שאר תערובת תפוחי האדמה
4 מגישים כך או לצד שמנת חמוצה עם עירית קצוצה, יוגורט ואפשר גם לפזר מעל סוכר

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: