סלט עוף תאילנדי של משה בדישי

משה בדישי מלמד אותנו להכין סלט עוף תאילנדי שנקרא לארב גאי בננה טעים במיוחד שאתם חייבים להכין, מתוך התוכנית "טוק טוק – עוצרים לאכול במזרח"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

½ כוס תפרחת בננה קצוצה דק (במידה ולא ניתן להשיג, ניתן להחליף בנבטים)
1/3 כוס מים
300 גרם עוף טחון
2 כפיות שטוחות שאטה גרוס
3 כפות רוטב דגים
1 כף מיץ ליים /תמרהינדי
1 כף סוכר דקלים מומס
2 כפות אורז לבן קלוי וטחון
½ כוס שאלוט פרוס דק
¼ כוס עלי כוסברה
¼ כוס חמציצים קצוצים
¼ כוס בצל ירוק קצוץ
¼ כוס עלי נענע
להגשה
מלפפון פרוס
½ כוס שעועית ירוקה שלמה
אופן הכנה
1 קולפים את תפרחת הבננה, פורסים דק דק ושומרים במים עם מעט מיץ לימון.
2 בסיר קטן מביאים מים לרתיחה.
3 מוסיפים את העוף הטחון למים ומערבבים כל העת במזלג כך שלא ייווצרו גושי עוף.
4 ברגע שהעוף מוכן, מסירים את הסיר מן האש.
5 מתבלים בשאטה, רוטב דגים, סוכר דקלים וליים/תמרהינדי. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
6 מוסיפים את יתר החומרים, כולל את תפרחת הבננה/נבטים ומערבבים היטב.
7 מגישים עם מלפפון פרוס ושעועית ירוקה שלמה- לוויסות החריפות.
סלט עוף תאילנדי של משה בדישי
סלט עוף תאילנדי של משה בדישי

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: