קרה טלה של יואב בר

מתכון חגיגי לערב פסח: קרה טלה של יואב בר, גם טעים וגם מרשים

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים ל – 4 מנות:
2 “קרה” טלה (8 צלעות מחוברות) במשקל 750 גרם כל אחד
4 ארטישוק קלופים וחתוכים לרבעים
6 גזרים קטנים במשקל כולל של כ-004 גרם קלופים
150 גר’ פול ירוק טרי (ללא התרמילים)
4 יח’ שורש פטרוזיליה קלופים
½ כוס יין לבן יבש
½ כוס שמן זית כתית
מיץ סחוט מלימון אחד
מלח
פלפל שחור גרוס
פירה תרפש – פטריית הכמהין של הנגב:
9-10 יח’ תרפש נקיים וקלופים
2 כוסות ציר עוף
מיץ סחוט מלימון אחד
3 שיני שום
עלי טימין טרי
½ כוס שמן זית
מלח
מלח
פלפל שחור גרוס
400 גר’ פטריות שמפיניון טריות חתוכות
2 בצלי שאלוט קצוצים
אופן הכנה
“קרה טלה”:
1 מורחים את הטלה בשמן זית פלפל שחור גרוס, טימין קצוץ ומעט מלח גס. מטגנים קלות את הטלה במחבת חמה עם תחתית עבה מכל צדדיו
2 מניחים את הטלה על תבנית ומכניסים לתנור שחומם לטמפרטורה של 250 מעלות כ – 5 עד 7 דקות.
3 חולטים את הפולים במים חמים ומעבירים למי קרח לשמירת הצבע הירוק.
4 חולטים את שאר הירקות במים חמים ומקפיצים במחבת בה טוגן הטלה תוך הוספת שמן זית כ- 4- 3 דקות. מוסיפים מלח, פלפל, יין לבן ומעט מיץ לימון.
פירה תרפש:
1 מכניסים את התרפש לסיר ומכסים בציר העוף. מבשלים כ-30 דקות יחד עם השום והטימין עד לריכוך התרפש.
2 מעבירים את התרפש לבלנדר תוך הוספת שמן הזית בהדרגה. ממליחים ומפלפלים תוך כדי טחינה ומוסיפים מציר העוף עד לקבלת המרקם הרצוי.
הגשה:
1 מורחים את הפירה במרכז הצלחת ומפזרים עליו את הפולים הירוקים. מניחים את הירקות במרכז הפירה. חותכים כל “קרה” לשני חלקים ומניחים על הפירה משני צידי הירקות. מתכונים נוספים לפסח
קרה טלה של יואב בר
קרה טלה של יואב בר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות