שוק טלה בסגנון ציידים של לאון אלקלעי
מנה מושלמת לימי החורף או סתם כשבא להתפנק
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק”ג שוק טלה חתוך לקוביות בגודל 5 ס”מ
2 שיני שום
1 ענף רוזמרין קטן
2 פילטים של אנשובי
4 כפות חומץ בן יין אדום
0.25 כוס שמן זית
1 מיכל פולפה (עגבניות של Mutti)
1 כוס מים
מלח, פלפל שחור גרוס
פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
1 קוצצים את השום, הרוזמרין והאנשובי ומעבירים לקערה קטנה
2 מוסיפים לתערובת התבלינים את החומץ
3 מחממים את השמן בסיר על להבה בינונית
4 מקמחים את הבשר, מנערים מקמח עודף ומניחים בסיר
5 מטגנים עד להזהבה עמוקה כ-5-7 דקות
6 מגבירים את האש, מוסיפים את תערובת התבלינים והחומץ ומבשלים עד שנגמרים הנוזלים
7 מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהבשר רך, תוך בחישות אקראיות
8 במידה והנוזלים נגמרים מוסיפים מעט מים
9 לסיום בוזקים פטרוזיליה, מערבבים ומגישים עם פסטה קטנה מאוד