צוואר טלה בישבש ועלי מרווה של שמחה גואטה
שמחה גואטה מכניסה אתכם למטבח המשפחתי והאישי שלה. הפעם שמחה מכינה צוואר טלה בישבש ועלי מרווה
זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
5 שעות
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
8 פרוסות צוואר טלה בעובי 3 ס״מ
3 שומר/בישבש
3 גזרים
3 בצלים גדולים
8 בצלי שאלוט
1 כרישה
1 ראש שום
3 עלי מרווה
1 כף פפריקה
פלפל מלח
2 כפות סילאן
3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
1 חותכים את הראש והגלדים של הבישבש ושוטפים במים קרים
2 מבקשים מהקצב צוואר טלה חתוך ל-8 פרוסות בעובי 3 ס״מ.
3 מתבלים בפלפל מלח ומטגנים בסיר יציקת ברזל עם שמן זית משני הצדדים עד שמתקבל גוון זהוב
4 מוצאים את הבשר אל צלחת ומצננים בצד.
5 חותכים גס את הירקות: בישבש, גזר, בצל וכרישה ומטגנים אותם עם השמן של הבשר טלה
6 מכניסים ראש שלם ואת עלי המרווה.
7 מכניסים תבלינים: פפריקה, כורכום
8 מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים בערך 5 דק׳ תוך כדי ערבוב.
9 מוסיפים סילאן ומערבבים.
10 מחזירים את הבשר לסיר ומזלפים מעל סילאן
11 מוסיפים לסיר מים חמים שיעבור מעט את הבשר ומכניסים לתנור ל 3 שעות.
12 מוציאים את הסיר ומוסיפים לתוכו את בצלי השאלוט ומכניסים שוב לתנור לחצי שעה.
13 קוצצים קצת כוסברה לקישוט מלמעלה.
14 מוציאים את הסיר מהתנור ומפזרים את הכוסברה למעלה ובתאבון!
צוואר טלה
למה את לא מציינת כמה מעלות בתנור?
למה את לא מציינת כמה מעלות בתנור?
עידית says: