מתכון לעראייס עם בשר טלה של ג'קי אזולאי
ג’קי אזולאי מכינה את אחת המנות הנפוצות באזור המזרח התיכון – פיתה משוחה בשמן במילוי בשר, או בשפת העם – “עראייס”.
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דק'
כשרות
כשר
מתכון שהולך טוב עם בירה לאגר ?
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
0.5 ק”ג תערובת עראייס טלה
2 פיתות
1 כף רסק עגבניות
מעט שמן זית
מעט פפריקה
לטחינה
0.5 כוס טחינה גולמית
1 לימון טרי
0.5 כוס מים
מעט מלח
מעט פלפל
מעט כמון
סלטון
8 פלחי עגבניות
3 גבעולי בצל ירוק
מעט מיץ לימון
מעט פלפל שחור טחון
1 כף שמן זית
מעט מלח
אופן הכנה
הכנה
1 שים את תערובת העראייס בקערה ומוסיפים כף רסק עגבניות ואת התבלינים – כמון ופפריקה.
2 חותכים את הפיתות לחצאים.
3 ממלאים את החצאי הפיתות בתערובת הבשר.
4 צולים בטוסטר או במחבת, משומן, את חצאי הפיתות הממולאים.
5 מערבבים את כל מרכיבי הטחינה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
6 חותכים את הבצל והעגבניות לקוביות ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ולימון.