כתף טלה של צ'רלי פדידה

כתף טלה משובצת שום ורוזמרין מוגשת לצד סלט ירוקים וסלקים צבעוניים מתוך התוכנית "הפוד טראק של צ’רלי"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 כתף טלה בשלמותה במשקל של 2 ק”ג לערך
8 שיני שום שלמות קלופות (עונות ישראל)
½ כוס שמן זית
4 ענפי רוזמרין
1 כפית שחור גרוס במטחנת זכוכית של נפטון
2 כפיות מלח ורוד מהימלאיה של נפטון
לתחתית הסיר
1 גזר קלוף וחתוך לפרוסות עבות בעובי של 1 ס”מ
1 ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות גדולות
1 בצל קלוף וחתוך לקוביות גדולות
1 כרישה שטופה וחתוכה לטבעות בעובי של 1 ס”מ
מלח, פלפל גרוס
5 כפות שמן זית
מצרכים לבצק
400 גרם קמח
מים קרים
מעט מלח
ירוקים טריים
פטרוזיליה צעירה
כוסברה צעירה
רוקט צעיר
עלי סלרי אמריקאי
2 לימונים סחוטים
6 כפות שמן זית ומלח
אופן הכנה
1 מחממים טאבון לטמפרטורה של 180 מעלות.
2 נועצים סכין קטנה בבשר ומחדירים את שיני השום לחורים שיצרנו.
3 מתבלים את הירקות במלח, פלפל גרוס ושמן זית ומניחים בתחתית הסיר.
4 מתבלים את נתח הבשר במלח ורוד מהימלאיה, פלפל גרוס ורוזמרין ומניחים על גבי ירקות השורש שחתכנו. מכניסים לתנור למשך כשעה וחצי עד שעתיים.
5 מכסים את הסיר במכסה ואוטמים עם בצק שהכנו מראש סביב המכסה והסיר לאטימה מלאה.
6 להכנת הבצק: מערבבים קמח מלח ומים ויוצרים בצק.
7 בהגשה – מוציאים את הכתף מהסיר, מסירים את הבשר מהעצם, מפרקים עם מזלג ומניחים על גבי פיתה עבודת יד
8 מורחים על הפיתה אריסה ביתית של נפטון מעל את הבשר טלה המפורק והרבה ירוקים.

כיצד נדע אם הבשר מוכן?
נועצים מזלג במרכז הנתח, מוציאים ומיד מניחים על השפתיים. כשמרגישים שזה מעט חם לנו זה אומר שעברנו את טמפרטורת ה- 40 מעלות וזה מוכן.
אם רוצים לשמור לארוחה שתתחיל רק בעוד שעתיים אז עוטפים את הנתח בנייר אפיה ואז ברדיד אלומיניום ומכניסים חזרה לתנור כאשר הוא בטמפרטורה של 150 מעלות, עד לארוחת הערב .

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות