לחמעג'ון "פיצה בשרית" של שף מסימיליאנו בטאבון נינג'ה

מתכון ללחמעג'ון "פיצה בשרית" של השף מסימיליאנו. מקורה של הפיצה הזו היא במדינות: טורקיה/סוריה/לבנון או ארמניה. הגרסה הפופולרית ביותר היא זו הממולאת בבשר כבש וברוטב רימונים עם בצל ועגבניות קצוצות.

זמן הכנה
חצי שעה
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
1 קילו קמח (חבילה)
1.5 כפות מלח
רבע כוס שמן
650 גרם מים פושרים
1.5 כפות שמרים יבשים
למילוי:
½ קילו בשר טחון
2 עגבניות
בצל בינוני
חופן פטרוזיליה
חצי פלפל ירוק חריף
100 גרם רסק עגבניות ( קופסה קטנה)
רבע כפית כמון
כף פפריקה מתוקה
50 גרם מקלות שקדים או צנוברים
50 גרם צימוקים בהירים
מלח, פלפל שחור
מעט שמן זית
אופן הכנה
לבצק:
1 מערבבים את השמרים והמים עד שהכול נמס. ושופכים לקערת המיקסר.
2 שופכים את הקמח לקערת המיקסרומתחילים לערבל באמצעות המיקסר.
3 מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים לעבד עוד 7-10 דקות עד שהבצק נפרד מהדפנות.
4 הבצק מוכן כשהוא הופך להיות גוש אחד ומופרד מדפנות הקערה.
5 לכסות בניילון נצמד ולתת לזה לתפוח כחצי שעה
6 לחלק לכדורים של 250 ג' ולתת להם תפוח שוב בערך שעה וחצי עד לפתיחה ואפיה.
למילוי:
1 שמים בקערה את הבשר הטחון
2 טוחנים גס את העגבניות ומוסיפים לבשר
3 קוצצים דק במעבד מזון את הבצל, הפלפל הירוק והפטרוזיליה
4 מוסיפים לקערה את יתר המצרכים, למעט שמן הזית ומערבבים היטב.
להרכבה:
1 פותחים את כדור הבצק ( לא דק מידי כדי שיהיה בסיס יציב לבשר), ומעלים אותו על המרדה.
2 משמנים את הידיים בשמן הזית, ומשטחים בעדינות על הבצק מתערובת הבשר
3 את הטאבון מכוונים לתכנית "פיצה" ובחוגה הימנית ל custom על 330 מעלות ל 3 וחצי דקות
4 מכניסים את הלחמעג'ון פנימה
5 לאחר 3 וחצי דקות, מוציאים את הלחמעג'ון אחרי שהטאבון מודיע שהוא מוכן.
6 ניתן לבזוק מעט טחינה גולמית מעל הלחמעג'ון למי שאוהב.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם