עוגת לבה שוקולד (סופלה) קלה להכנה של קרן אגם
מתכון של קרן אגם לעעוגת לבה שוקולד של קרן אגם, העוגה שהילדים שלה הכי אוהבים מתוך הסדרה "קרן אגם מתכון וסיפור"
צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4-5 כלים סופלה
150 גר' שוקולד מריר
150 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
2 ביצים L
2 חלמונים
1/4 כוס+כף (60 גר') סוכר לבן
3 כפות קמח לבן
לעיטור:
אבקת סוכר
להגשה:
גלידת וניל
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את תבניות הסופלה בחמאה רכה, ומפזרים מעט סוכר לבן בקערה חסינת חום. ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד מריר וחמאה עד להמסה. בקערה נפרדת טורפים היטב (עדיף עם מטרפה ידנית או במיקסר) ביצים, סוכר וחלמונים עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.
2 יוצקים את תערובת הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים בתנועות עדינות.
3 מנפים קמח לבן פנימה ומקפלים בעזרת מרית, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. בעזרת מצקת או עם שק זילוף מעבירים את הבלילה לתוך התבניות, הקפידו למלא עד 3/4 גובה התבנית ולא יותר.
4 שחלילה לא תהיה לכם תאונה בתנור והעוגות יסיימו את הקריירה על תחתית התנור שלכם מניחים את התבניות על תבנית התנור השטוחה.
5 אופים כ: 10-11 דקות עד שהעוגות מקבלות קרום מלמעלה.
6 אפשר לתת לחיצה קטנה עם האצבע בעדינות ממש, ולוודא שאמנם החלק העליון אפוי אבל הפנים מרגיש רטט.
7 מוציאים את העוגות מהתנור, מצננים למשך 5 דקות ומעבירים סכין בשולי התבניות.
8 לחילוץ: הופכים על צלחת הגשה, מקשטים באבקת סוכר, ומגישים עם כדור גלידה או קצפת בצד.
9 ראו הוזהרתם זה טעים מידי!