מרק ירקות לקוסקוס של ג'קי אזולאי – חובה להכין בכל בית
יהודי טוניס נהגו לאכול קוסקוס בימי שלישי ומאז השתרש המנהג גם בארץ. ג’קי אזולאי חושפת את המתכון שלה למרק ירקות המושלם לקוסקוס – מתכון קליל וטעים שיקשה עליכם את ההמתנה לשלישי הבא…
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למרק
3 כפות שמן
4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
4 גבעולי סלרי קצוצים
1 כפית רסק עגבניות
1 שקית לקט ירקות לקוסקוס
1 כף שטוחה פפריקה
0.5 כף כורכום
1 כף שטוחה מלח
3 כפות שמן
3 שיני שום (לא חייב)
1 ליטר מים
אופן הכנה
מרק
1 בסיר גבוה ורחב , מטגנים בשמן את הבצל
2 מוסיפים את תפוחי האדמה וגבעולי הסלרי
3 מתבלים בפפריקה, כורכום, פלפל לבן ומלח
4 מוסיפים כף רסק עגבניות, את לקט הירקות והמים ומביאים לרתיחה.
5 מבשלים במשך כ-10 דקות עד שהירקות מתרככים.
6 מכינים קוסקוס מהיר הכנה לפי הוראות יצרן.
הצעה להגשה
1 בצלחת רחבה ועמוקה שמים את הקוסקוס ומעל את המרק ירקות.