מתכון לקוסקוס וקציצות בשר ברוטב עגבניות בנינג׳ה קומבי
קוסקוס וקציצות ברוטב – ארוחה שלמה בקומבי ב15 דקות בלבד
ארוחה לכל המשפחה

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
18 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקציצות:
500 גר׳ בקר טחון
½ כוס פירורי לחם
2 ביצים
בצל קצוץ דק (או מגורד במגרדת וסחוט ללא נוזלים)
חופן פטרוזיליה קצוץ דק
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית סודה לשתייה – לא חובה, עוזר לרכך את הקציצות
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב:
2 כוסות עגבניות מרוסקות/מגורדות
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות שמן זית
כף שום גבישי
כפית סוכר
½ כוס מים
מלח ופלפל לפי הטעם
לקוסקוס:
שקית קוסקוס (350 גר׳)
500 מ״ל מים
כפית כורוכום
2 כפות שמן
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
1 שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב לאיחוד. לוקחים מעט מהבלילה ומכדררים לכדור בגודל הרצוי, כך עם כל הבלילה. מניחים במגש האפיה העליון של נינג׳ה קומבי.
2 בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל מרכיבי רוטב העגבניות ויוצקים על גבי הקציצות שסידרנו בתבנית. מזלפים מעט שמן זית ומכניסים את התבנית המלאה לנינג׳ה קומבי בחלק העליון.
3 מפעילים את הנינג׳ה קומבי, מעבירים את המתג המיוחד למב בישול משולב, בוחרים ארוחה משולבת, מכוונים זמן לכ- 13-15 דק׳, בחום של 180 מעלות, ומפעילים.
4 הנינג׳ה קומבי יחל בפעולת האידוי ולאחר מכן יחל הזמן להיספר לאחור.
5 בתום הזמן (מומלץ לבדוק מידת עשייה לפי טעמכם האישי) מוציאים, מגישים ובתאבון.