מרק קובה

מתכון מפורט צעד-צעד למרק סלק עם קובה ממולאים בבשר וירקות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

500 גרם ג'ריש (חיטה גרוסה)
250 גרם סולת
250 גרם סולת
¾ כוס מים
למלית:
2 בצלים קצוצים
500 גרם בשר טחון
¼ חבילת עלי סלרי קצוצים דק
1 בצל נוסף קצוץ דק
מלח, פלפל שחור גרוס
למרק:
1 בצל קצוץ דק
½ צרור עלי סלרי
רסק עגבניות
4-3 כפות שמן
3-2 סלקים חתוכים לקוביות
500 גרם דלעת חתוכה לקוביות
2-1 כפות סוכר
מלח, פלפל שחור
מיץ משני לימונים
אופן הכנה
1 לבצק: שמים בקערה את הג'ריש, מוסיפים שתי כוסות מים קרים וממתינים כשעה. לָשִׁים את הסולת, ותוך כדי הלישה מוסיפים מדי פעם מים ומלח. לשים עד שמתקבל בצק גמיש ונוח (לבדוק אם צריך להוסיף מים במידה). מחלקים לארבעה חלקים. לשים כל חלק לנקניק ומחלקים לכדורים בגודל פינג-פונג
2 למלית: מטגנים בצלים עד להזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון ממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים יתאדו. מקררים. מוסיפים למלית את הבצל הקצוץ הטרי, הסלרי, מלח ופלפל
3 למרק: מאדים בצל וסלרי במעט שמן עד לשקיפות. מוסיפים את רסק העגבניות וקוביות הסלק. ממלאים במים ומביאים לרתיחה. מתבלים בסוכר, במלח, בפלפל שחור ומבשלים על אש קטנה כארבעים דקות
4 בינתיים מכינים את הבצק והמילוי וממלאים את הכדורים במילוי הבשר
5 מוסיפים את קוביות הדלעת ואת כדורי הקובה אל תוך המרק הרותח, מוסיפים חופן עלי סלרי קצוצים ומנמיכים את האש. מבשלים על אש קטנה ומבעבעת כ-20 דקות נוספות. בסוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות