קרמבו של אור שפיץ

כל הקיץ חיכיתם לחורף רק בשביל דבר אחד – הקרמבו. עכשיו אפשר להכין כל השנה גם בבית קרמבו ורוד מושלם וטעים מתוך הבייקרי של אור שפיץ – פרק 3

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לעוגיית בסיס
300 קמח
200 גרם חמאה
150 גרם אבקת סוכר
2 חלמונים
למרנג
200 גרם חלבונים
360 גרם סוכר
40 גרם גלוקוזה
100 גרם מים
פטל טרי
לציפוי
400 זפירו תות
קרמבו של אור שפיץ.
צלמת: נופר בוגנים, סטיילינג: קטי כהן
אופן הכנה
מכינים את הבסיס
1 במיקסר עם וו לישה/מגימיקס מערבבים את כל מרכיבי העוגייה יחד למעט החלמונים עד לתערובת פירורית.
2 מוסיפים את החלמונים.
3 לשים מינימום זמן, משטחים בעזרת מערוך על נייר אפייה ומקפיאים ל-10 דקות.
4 קורצים עיגולים ומכניסים לאפיה על טורבו בחום של 160 מעלות ל- 30-20 דקות. שימו לב להשחמה! צריך להיות שזוף וצהוב.
5 טיפ: לא לרדד דק מידי! אפשר לשים על כל עוגייה פרח ולאפות.
מכינים את המרנג
1 מחממים על סיר/באן מארי – מים, סוכר וגלוקוזה עד ל- 121-117 מעלות.
2 כאשר המעלות מגיעות ל- 113-110 ,מתחילים להקציף את הביצים.
3 כאשר המעלות מגיעות לטמפרטורה הסופית (121-117 ) שופכים בזהירות על דופן המיקסר תוך כדי הקצפת הביצים ומחכים עד להתקררות המרנג או לחילופין עד ליציבות מוחלטת.
מכינים את הציפוי
1 מחממים במיקרו בפולסים של 20 שניות את הזפירו ומערבבים בין לבין. חשוב להקפיד על פולסים קצרים שהשוקולד לא ישרף.
מרכיבים את הקרמבו
1 כשהמרנג מוכן, מזלפים על העוגיה ומקפיאים למשך 10 דקות במקפיא.
2 בנתיים מחממים את הדפירו במיקרו בפולסים.
3 כשהקרמבו קפוא, שופכים מעליו את הזיפרו פעמיים.
4 מניחים מעל פטל / פרח ומגישים.

אור שפיץ. צלמת: נופר בוגנים, סטיילינג: קטי כהן
אור שפיץ. צלמת: נופר בוגנים, סטיילינג: קטי כהן

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות