קוזונק – עוגת שמרים עם אגוזים וקינמון של קרן אגם

קרן אגם, גורו האפיה הביתית ובעלת הבלוג המצליח "נשואה למאפיה" עם מתכונים שכל אחד יכול להכין בבית, והפעם קוזונק – מהמטבח הבולגרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבנית אינגליש אחת גדולה סולתם
לבצק:
3.5 כוסות (500 גר') לחם הטחנות
כף שמרים יבשים מימונס
100 גר' חמאה רכה
2 ביצים גודל L
1/2 כוס פחות 2 כפות ( 80 גר') סוכר לבן רגיל
כוס ( 240 מ״ל) חלב
1/2 כפית שטוחה מלח
ספרי שמן מימונס
למלית קינמון:
כוס ( 200 גר') סוכר חום בהיר
100 גר' חמאה רכה
2 כפות (20 גר') קינמון מימונס
כוס (100 גר׳) אגוזי מלך קצוצים דק
להברשה:
ביצה טרופה עם מעט מים

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 משמנים ספרי שמן מימונס ומרפדים בנייר אפיה (סנו) אחת גדולה כלומר לא חד פעמית
2 לקערת המיקסר מנפים קמח לבן הטחנות, מוסיפים שמרים יבשים מימונס, מלח וסוכר ומערבבים
3 מחברים את וו הלישה ובמהירות איטית ותוך כדי ערבול מוסיפים, חמאה, ביצה, ואת החלב, תחילה מחצית מכמות החלב , ובהדרגה מוסיפים במידת הצורך עוד
4 ממשיכים ללוש כ 8-10 דק' ,עד לקבלת בצק רך חלק וגמיש
5 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ספרי שמן מימונס ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופו בשמן בכל צדדיו
6 מכסים בניילון נצמד ו מניחים להתפחה כשעתיים בטמפרטורת החדר ואפשר גם ללילה במקרר
7 בינתיים מכינים את המלית: בקערה מערבבים חמאה רכה, סוכר חום וקינמון, מניחים בצד
8 כשהבצק תפח מוציאים אותו מהקערה למשטח עבודה מעט מקומח
9 מרדדים עם מערוך את הבצק למלבן דק וגדול
10 בעזרת גב כף או ספטולה מורחים על הבצק את תערובת החמאה ומפזרים את האגוזים הקצוצים באופן אחיד
11 מגלגלים את המלבן משני צדדיו, ימין ושמאל עד האמצע לנקודה בה שניהם נפגשים, כך שמתקבלת צורה של ספר תורה (הגלגול נעשה מהצד הרחב של המלבן)
12 פורסים את ספר התורה באמצע לשניים כך שמתקבלים שני חלקים שווים
13 מעבירים בזהירות לתבנית אינגלישקייק גדולה של סולתם, משומנת עם ספריי שמן, וניר אפיה, את שני החצאים – אחד מעל השני (אפשר גם להכין כל חצי בתבנית אינגליש סטנדרתית)
14 מניחים להתפחה חוזרת ארוכה, בקיץ לפחות 30-40 דק׳, בחורף אפשר גם שעה.
15 בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות
16 מברישים עם מברשת את העוגות בביצה טרופה
17 אפייה: במידה ואפיתם בשתי אינגליש קייק זמן האפייה בערך 30 דק׳
18 במידה ואפיתם כמוני בתבנית אחת, שתי שכבות, זמן האפייה מתארך ל 40-5- דק׳ ואם העוגה משחימה מלמעלה אפשר להנמיך את החום ל 170
19 מצננים לפני שטורפים

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: