מתכון לכנאפה עם טוויסט מפתיע של נוף עתמאנה
מי לא אוהב כנאפה? מתכון לקינוח האהוב והפעם עם טוויסט מפתיע – בורגול! אחרי שתבינו כמה טעים השילוב הזה לא תוכלו לחזור לכנאפות רגילות
צילום: רותם דוזטס
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שלוש שעות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
100 גרם חמאה
חצי כוס שמן
2 כוסות סולת
כוס בורגול גס
חצי כוס בורגול דק
חצי כוס סוכר
2 כפות קינמון
2 שקיות אבקת אפיה
חצי אגוז מוסקט
כוס חלב
לסירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
כפית מיץ לימון
20 גרם חמאה
3 כוסות תערובת אגוזים (קשיו, בוטנים קלופים, חצאי שקדים, פיסטוק, פקאנים אגוזי לוז-כל אחד
אופן הכנה
לסלט:
1 שמים את הבורגול הגס והדק בקערה ומערבבים, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומכסים, משאירים בצד לחצי שעה.
2 מערבבים את הסולת עם השמן והחמאה המומסת ושמים בצד לשעה וחצי.
3 מערבבים את הסולת עם הבורגול בקערה, מוסיפים את אבקת האפיה, הקינמון ואגוז המוסקט ומערבבים. מוסיפים את החלב ומערבבים.
4 מורחים תבנית עגולה במעט טחינה גולמית מפזרים פקאנים ומפזרים את התערובת של הסולת והבורגול מעל.
5 מרטיבים את היד ומשטחים את הבלילה. מסדרים את מיני האגוזים מעל.
6 מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך חצי שעה עד 40 דקות. מוציאים ומשקים בסירופ סוכר חם.