מתכון לכנאפה עזאתית של נוף עתמאנה

מי לא אוהב כנאפה? מתכון לקינוח האהוב והפעם עם טוויסט מפתיע – בורגול! אחרי שתבינו כמה טעים השילוב הזה לא תוכלו לחזור לכנאפות רגילות

צילום: רותם דוזטס
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שלוש שעות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

100 גרם חמאה
חצי כוס שמן
2 כוסות סולת
כוס בורגול גס
חצי כוס בורגול דק
חצי כוס סוכר
2 כפות קינמון
2 שקיות אבקת אפיה
חצי אגוז מוסקט
כוס חלב
לסירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
כפית מיץ לימון
20 גרם חמאה
3 כוסות תערובת אגוזים (קשיו, בוטנים קלופים, חצאי שקדים, פיסטוק, פקאנים אגוזי לוז-כל אחד
אופן הכנה
לסלט:
1 שמים את הבורגול הגס והדק בקערה ומערבבים, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומכסים, משאירים בצד לחצי שעה.
2 מערבבים את הסולת עם השמן והחמאה המומסת ושמים בצד לשעה וחצי.
3 מערבבים את הסולת עם הבורגול בקערה, מוסיפים את אבקת האפיה, הקינמון ואגוז המוסקט ומערבבים. מוסיפים את החלב ומערבבים.
4 מורחים תבנית עגולה במעט טחינה גולמית מפזרים פקאנים ומפזרים את התערובת של הסולת והבורגול מעל.
5 מרטיבים את היד ומשטחים את הבלילה. מסדרים את מיני האגוזים מעל.
6 מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך חצי שעה עד 40 דקות. מוציאים ומשקים בסירופ סוכר חם.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות