קיצורי דרך במטבח: 13 טיפים שיהפכו את החיים שלכם להרבה יותר קלים!
חלקם מתגלים בטעות, חלקם עוברים מדור לדור אבל מה שבטוח הם יקלו על החיים שלכם במטבח, יחסכו לכם זמן ויעזרו לכם להימנע מטעויות ולבזבז פחות חומרי גלם. אספנו עבורכם טיפים בבישול ואפייה שכדאי לגזור ולשמור.
1.לבישול חסר דאגות (וגלישות) – הניחו כף עץ במרכז הסיר והמים לא יגלשו לכם החוצה כאשר יירתחו!
2. ועוד אחד למניעת גלישות: כשמבשלים אורז או פסטה, לפני הבישול; מומלץ להוסיף לסיר קצת שמן או אפילו מרגרינה, כדי למנוע מהמים בסיר לגלוש.
3. כדאי לשטוף בצל במים לפני שחותכים אותו, בזכות המים הבצל פולט פחות שמנים אתריים ואז אנחנו פחות דומעים.
4. כשגוררים בפומפיה שוקולד, מומלץ להקפיא אותו לפני כן, זה יקל על התהליך כולו.
5. לקבלת תוצאות טובות יותר בהקצפת שמנת מתוקה, קררו את כלי ההקצפה עצמו במקרר טרם ההקצפה.
6. ממהרים? הידעתם: אם אתם מבשלים פסטה, עדיף להוסיף את המלח לאחר שהמים רתחו, כיוון שרתיחה של מים ומלח דורשת יותר זמן מאשר מים בלבד.
7. איך תמנעו מסוכר חום להתקשות? אחסנו אותו בפריזר עטוף בשקית נוספת על מנת למנוע התקשות והפשירו אותו כרבע שעה לפני השימוש. אם הוא התקשה, הוסיפו לאריזה פרוסת לחם לבן או פרוסת תפוח עץ ותנו לו ל”שבת” כשעתיים – שלוש.
8. מי אמר ששתי קערות יחד לא נכנסות למיקרו ? (אפילו יחד עם כוס!) העמידו קערה אחת על כוס וסגרתם ת’פינה!
9. הבירה לא קרה ובא לכם על השלוק הזה ממש עכשיו?! עטפו אותה בנייר סופג, הכניסו למקפיא ותצטרכו להמתין בדיוק 5 דקות!
10. מתקשים בקילוף הביצה? תוסיפו חצי כפית של סודה לשתיה למים בהם אתם מרתיחים את הביצים, וסגרתם לעצמכם ת’פינה!
11. כשמכניסים פיתה או פיצה למיקרוגל ומוסיפים כוס עם מעט מים, זה מונע מהקצוות להתקשות! כמובן שאנחנו מעדיפים אותם טריים, אבל כשאין ברירה..
12. כשאתם עומדים לשבור ביצה, שיברו אותה על שטח ישר ולא בקצה הקערה, ככה תוכלו להבטיח שלא יכנסו קליפות למנה שלכם.
13. כשאתם עומדים לבחור מתכון מהאינטרנט, קראו את הטוקבקים, אפשר ללמוד מהם הרבה על המתכון ובעזרתם להימנע מטעויות אפשריות שיכולות להיות קריטיות להצלחת המתכון!
מומלץ לקרוא גם: