קיורטוש ביתי קל להכנה

מתכון לקיורטוש, המאפה ההונגרי שאי אפשר לסרב לו! הגר גבאי מהבלוג פלפלת עם מתכון לקיורטוש ביתי קל להכנה

זמן הכנה
חצי שעה
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

600 גרם קמח לבן
250 מ”ל חלב
80 גרם חמאה רכה
כף שמרים יבשים
2 ביצים
2 כפות סוכר
רבע כפית מלח
שמן (לשימון)
לציפוי ומילוי: ממרח שוקולד, סוכר, קינמון
להכנת צורת הקיורטוש:
גלילי נייר סופג / פחיות ריקות / מערוך אלומיניום / מתקן להכנת קיורטוש
נייר אלומיניום
לא צריך לטוס לבודפשט! צילום: הגר גבאי
אופן הכנה
1 אל קערת המיקסר עם וו לישה ננפה קמח, שמרים, נוסיף סוכר, חלב בטמפ’ החדר, חמאה, וביצים. נתחיל ללוש במהירות נמוכה עד להיווצרות בצק רך. נוסיף את המלח ונלוש עוד 8 דקות לפחות עד לקבלת בצק רך שנמתח בקלות
2 נכסה את הבצק ונניח להתפחה במשך שעה
3 נוציא את האוויר מהבצק לאחר שתפח, ונחלק לשני חלקים. נרדד כל חלק למלבן עבה יחסית, בערך ס”מ 1. את הבצק נקפל לחצי ונרדד עוד קצת. כעת, נחתוך את הבצק לרצועות ארוכות
4 כאשר אתם מרדדים את הבצק, לפני הקיפול, ניתן למרוח שוקולד בפנים ולקפל ואז אז לחתוך כך שיווצרו רצועות עם שוקולד בפנים
5 את גלילי נייר הסופג או הפחיות נכסה בנייר אלומיניום ונמרח בשמן. על גבי הגליל נתחיל ללפף את רצועות הבצק לכל אורך הגליל. אין צורך להצמיד מדי את הרצועות אחת לשנייה ואפשר להשאיר רווחים קטנים. ניקח את הגליל עם הבצק ונרדד אותו מעט על משטח העבודה.
6 נמרח את הבצק במעט שמן ונגלגל בסוכר או בסוכר וקינמון
7 נחמם תנור ל180 מעלות בחום עליון תחתון ונניח את הגלילים על נייר אפייה. נאפה 20 דקות לפחות או עד הזהבה. חשוב לאורך כל האפייה לסובב את הגלילים על גבי התבנית. אם אפשר מומלץ להניח אותם אפילו מעט באוויר כך שלא ייגעו בתבנית עצמה.
8 נצנן היטב ונשלוף את הקיורטוש מהגלילים
9

מתוך בלוג פלפלת של הגר גבאי

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: