עוגת קינדר חגיגית

מתכון לעוגת שכבות קינדר ליום הולדת, או חגיגה, או לכל חובב שוקולד מושבע

זמן הכנה
שעה
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
3 שעות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לעוגת שכבות שוקולד:
230 גרם שוקולד מריר, 70% קקאו
170 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
350 גרם סוכר חום בהיר
3 ביצים גדולות, חלמונים מופרדים מהחלבונים
370 גרם קמח מנופה
1.5 כפית אבקת אפייה
1.5 כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח
500 מ"ל חלב דל שומן
2 כפיות תמצית וניל
עבור קרם חמאה נוטלה:
250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
500 גר' אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
200 גרם נוטלה
לטפטוף זהב שוקולד:
100 גרם שוקולד חלב
2 כפיות שמן צמחי
לקישוט עוגת קינדר:
4 אצבעות קינדר בואנו
1 אצבע שוקולד לבן קינדר בואנו
3 חפיסות אצבעות קינדר
1 ביצת קינדר
תוספות אפשריות לקישוט: טופיפי, קליק, קוביות שוקולד, פרארו רושה, רפאלו
אופן הכנה
להכנת עוגת שכבות שוקולד:
1 מחממים תנור ל 170 מעלות
2 ממיסים את השוקולד המריר בפולסים קצרים של 30 שניות במיקרוגל, תוך ערבוב בכל פעם. מניחים בצד לצינון.
3 מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת צבע בהיר וחלק.
4 מקציפים את החלמונים עד שהם מכפילים את נפחם.
5 מוסיפים בהדרגה את החלמונים לחמאה המוקרמת והסוכר, תוך כדי טריפה.
6 מוסיפים את השוקולד המצונן וטורפים היטב לאיחוד.
7 בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
8 במיכל נפרד מערבבים את החלב ותמצית הווניל.
9 מוסיפים מחצית מהקמח לתערובת המוקרמת ומקציפים היטב, ואז מוסיפים חצי מהחלב וטורפים. חוזרים על הפעולה עם יתרת הקמח והחלב.
10 בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים לפסגות רכות ואז מקפלים את החלבונים לתוך בלילת העוגה. מקפלים בעדינות רבה כדי לא להפיל את האוויר מהתערובת!
11 מחלקים ל2 תבניות משומנות את התערובת ואופים בתנור כ 20 דקות עד שקיסם יוצא יבש
12 מצננים את העוגה
להכנת קרם חמאה נוטלה:
1 מערבבים עם מיקסר את החמאה עד שמתקבל קרם חלק
2 מוסיפים לאט את אבקת הסוכר ומערבבים עם המיקסר
3 מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים ולבסוף את הנוטלה ומערבבים עד שמתקבל קרם אחיד
4 אם הקרם סמיך מידי – הוסיפו כף חלב, אם דלילה מידי – הוסיפו אבקת סוכר
הרכבת העוגה:
1 לאחר שהעוגות הצטננו יהיה אפשר להוציא אותן מהתבנית
2 מורחים על אחת מהעוגות שליש מהקרם בעזרת ספטולה, מרכיבים מעל את העוגה השנייה ומורחים מלמעלה שליש נוסף מהקרם
3 כדי למרוח קרם בצדדים, ניתן להיעזר בשקית זילוף
4 מכניסים את כל העוגה למקרר להתייצבות
להכנת טפטוף שוקולד:
1 ממיסים את השוקולד בבן מארי (סיר מוצב מעל מחבת מים רותחים).
2 מערבבים פנימה 1-2 כפיות של שמן צמחי
3 מצננים מעט, מעבירים לשקית זילוף ומטפטפים במרכז ובשולי העוגה לקבל אפקט נוטף
קישוט:
1 מניחים שברי אצבעות קינדר, קוביות שוקולד באופן חופשי ויחסית מסודר (שלא יראה בלאגן)
2 מכניסים למקרר להתייצבות לשעה ומגישים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      גודל

       מה גודל העוגה

       מה גודל העוגה
      דניאל says: