איך מכינים קטשופ ומיונז בבית?

כל הטיפים שישדרגו לכם את הארוחה

אין תחליף למיונז ולקטשופ הביתי. אלו טעמים הרבה יותר טובים ורטבים הרבה יותר משובחים. ההכנה ממש פשוטה ואשמח לתת לכם טיפים כך שתוכלו ליהנות מהם.
הכנת מיונז דורשת שימוש בביצים שקליפתם לבנה ושלמה והן טריות, שמן רגיל, חרדל, שמן זית, מיץ לימון ומלח. מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון יבש ונקי, חוץ מהשמן ואותו מזליפים לאט לאט בזרזוף איטי מאד.
לאחר שמוזגים בערך חצי מכמות השמן מגבירים את המהירות לקצת יותר חזקה, כך גם עם שמן הזית. המיונז מוכן כשהתערובת מסמיכה ומתעבה ואז מעבירים אותה למקרר בכלי זכוכית אטום. חשוב לציין שמיונז ביתי לא מחזיק יותר משלושה ימים לכן כדאי להשתמש בו מהר .
קטשופ זה סיפור אחר, אותו מבשלים בסיר במשך כחמש דקות. מכניסים רסק עגבניות, דבש, סוכר חום, מלח, ציפורן, חומץ תפוחים ומעט מים ותבלינים ומביאים לרתיחה ואחר כך מבשלים על אש בינונית עוד חמש דקות או עד שהמסה סמיכה. מצננים ומחכים יום – יומיים להתפתחות הטעם. יום למחרת הקטשופ יהיה הרבה יותר טעים. אפשר לטחון את התערובת בבלנדר למרקם שאתם אוהבים וכמובן להעביר לכלי אטום ולשמור במקרר.
אני בהחלט ממליצה על הכנת מיונז וקטשופ בייתיים, אין בהם חומרים משמרים וחומרי טעם וריח אלא רכיבים טבעיים ובריאים שבמיוחד נכונים לילדים שאוהבים לאכול הכל עם מיונז וקטשופ. גם כשמארחים חברים לברביקיו נראה לי הכי כיף להפתיע עם רטבים ביתיים שהכנתם לבד, זה מרשים והרבה יותר טעים. שיהיה בהצלחה!

הנה המתכונים המלאים:

קשטופ:

המרכיבים:

500 גרם רסק עגבניות

1/4 כוס דבש

1/4 כוס סוכר (עדיף חום)

1 כפית מלח

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית ציפורן טחון (אפשר גם יותר)

קורט אבקת שום

קורט צ’ילי טחון

קורט אבקת תיבול לסטייק או כמון

3/4 כוס חומץ תפוחים (או פחות מחצי כוס חומץ רגיל)

מים (בכמות שתביא אתכם למרקם הרצוי)

אופן ההכנה:

  1. מניחים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה.
  2. מבשלים תוך ערבוב כ – 5 דקות.
  3. מסירים מהאש, מצננים ומתקנים תיבול.

מיונז:

2 ביצים גדולות

200 מ”ל שמן צמחי

100 מ”ל שמן זית

2 כפות שטוחות של חרדל (אפשר עם או בלי גרגירים)

2 כפות מיץ לימון

2 כפיות מלח

אופן ההכנה:

  1. מערבלים את הביצים, החרדל, מיץ הלימון והמלח במהירות איטית.
  2. מוזגים את כל השמן הצמחי לתוך מיכל הבלנדר.
  3. לאחר שמוזגים בערך חצי מכמות השמן מגבירים את המהירות לאחת מעל האיטית ביותר.
  4. במזיגה איטית מאוד מוסיפים את שמן הזית. המיונז מוכן כשהתערובת מסמיכה ומתעבה.
  5. מעבירים לצנצנת זכוכית אטומה. צריך לשמור את המיונז במקרר, לא יותר מיומיים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות