ג׳בטות טריק מהירות הכנה ליד שקשוקה ירוקה של קרן אגם

קרן אגם, גורו האפיה הביתית חוזרת בעונה חדשה עם מתכונים ידידותיים שתמיד עובדים! הפעם תכנית שמוקדשת למתכונים שמתאימים בול לאירוח: הפעם קרן מכינה ג׳בטות טריק מהירות הכנה ליד שקשוקה ירוקה

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
3 שעות כולל התפחה
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

12 ג׳בטות תבנית תנור:
3.5 כוסות (500 גרם) קמח פיצה
25 גרם שמרים טריים
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
4 כפות גדושות יוגורט עיזים
3/4 כף מלח שטוחה
1/2 כוס (120 מ"ל) מים חמים
מצרכים לשקשוקה הירוקה למחבת בקוטר 28:
1 כרישה אחת פרוסה לפרוסות דקות – רק החלק הלבן
1 בצל בינוני חתוך לשניים ופרוס לפרוסות דקות
1 חבילה של עלי תרד/ אפשר גם קפואים
2 עלי מנגולד
30 גרם חמאה
מעט שמן זית
50 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת
100 גרם גבינת פטה עיזים
5-6 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה עלי בזיליקום טריים

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 בקערת המיקסר מערבבים קמח, מלח, שמרים טריים וסוכר.
2 מוסיפים יוגורט ומתחילים ללוש, מוסיפים שמן זית ומחצית מכמות המים ולשים.אם יש צורך מוסיפים עוד מים, שימו לב שהבצק צריך להיות חלק גמיש, ומעט מעט נדבק לתחתית הקערה, שבשום אופן לא יהיה יבש!
3 לשים סה"כ 12 דקות ומעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט בשמן זית, מגלגלים את הבצק בשומן ומכסים בניילון נצמד.
4 מניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים.
5 מוציאים לבצק את האוויר, מקמחים בעדינות משטח רידוד ומרדדים עם מערוך את הבצק לריבוע גדול.שימו לב, אין צורך לרדד את הבצק לדרגת עובי דקיקה. הוא יכול להיות בעובי של 3-4 מ״מ.
6 בעזרת קלף מתכת או גלגלת פיצה מחלקים את הבצק ל 12 ריבועים שווים .
7 מניחים את הריבועים עם מרווח קטן ביניהם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
8 מכסים במגבת או בניילון רופף ומניחים להתפחה שוב בטמפרטורת החדר למשך 30-40 דק׳.
9 כשהריבועים תפחו, מחממים תנור ל 200-210 מעלות, ומניחים תבנית חסינת חום בתחתית התנור.
10 כשהתנור חם, מקמחים בעזרת מסננת את חלקן העליון של הלחמניות.
11 כשמכניסים לתנור את הלחמניות מוזגים מים לתבנית שנמצאת בתחתית התנור.(זה בשביל לחות בתנור, אפשר גם לזרוק פנימה כמה קוביות קרח במקום).
12 אופים את הלחמניות למשך 15-20 דקות עד להזהבה.שימו לב שכל תנור אופה אחרת אז תתחילו לבדוק אחרי 10 דקות ולפי הצבע תחליטו כמה זמן עוד לאפות.הלחמניות לא צריכות להיות שחומות מדי.מוציאים ומצננים מעט.
13 מכינים את השקשוקה: במחבת רחבה ממיסים חמאה עם שמן זית ומקפיצים ומרככים בצל וכרישה.
14 מוסיפים את התרד והמנגולד ומערבבים תוך כדי בישול למשך 3 דקות, מוסיפים מלח פלפל וגרנה פדנו וממשיכים לבשל לעוד 2-3 דקות.הכל אמור להתרכך בשלב הזה ואם לא אז תבשלו עד לריכוך
15 מפזרים מעל הכל גבינת פטה מפוררת, ויוצרים גומחות בשקשוקה לפי מספר הביצים
16 מניחים בכל גומחה ביצה, סוגרים את המכסה ממשיכים לבשל עד למידה הרצויה שאתם אוהבים של הביצה.
17 מסירים מהאש, מפזרים עוד קצת גרנה פדנו ועלי בזיליקום טריים מעל ומגישים.
ג׳בטות טריק מהירות הכנה ליד שקשוקה ירוקה
ג׳בטות טריק מהירות הכנה ושקשוקה ירוקה. צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות