פחזניות עם קרם קפה של קרן אגם
מתכון של קרן אגם לפחזניות עם קרם קפה של קרן אגם של פעם. מתוך התכנית קרן אגם – מתכון עם סיפור פרק קינוחים משנות ה 80

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
45 דקות +צינון לפני הגשה
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1/2 כוס מים (120 מל')
1/2 כוס חלב (120 מל')
110 גר' חמאה
קורט מלח
קורט סוכר
1 כוס קמח כוסמין לבן (140 גר')
4 ביצים L
לקרם קפה:
250 מל' שמנת מתוקה קרה
1 מנה של אספרסו ריסטרטו קצר (בערך 2 כפות)
3 כפות אבקת סוכר
2 כפיות אינסטנט פודינג וניל
לעיטור: אבקת סוכר
אופן הכנה
1 בסיר בינוני על האש מביאים לרתיחה מים, חלב, חמאה, מלח וסוכר. מוסיפים קמח ומערבבים בזריזות, מכבים את האש וממשיכים לערבב עד שהבצק מתגבש ונפרד מהדפנות של הסיר.
2 מדליקים שוב את האש ומערבבים עוד דקה כדי לייבש מעט את הבצק. מסירים מהאש, מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומפעילים אותו במהירות בינונית גבוהה.
3 בהתחלה הבצק יוציא המון אדים וכשכבר אין אדים אפשר להתחיל להוסיף את הביצים.
4 מוסיפים ביצה ומטמיעים אותה לחלוטין בבצק, זה שלב מאוג מאוד קריטי וחשוב אל תוותרו על הוספת הביצים בהדרגתיות. בסוף יתקבל בצק אחיד ודביק, ועושים את מבחן האצבע: תופסים חתיכת בצק בין שתי אצבעות ורואים שנמתח חוט בינהן. מעבירים את הבצק לשק זילוף.
5 מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מזלפים פחזניות על התבנית (אם אין לכם איך לזלף אפשר להניח תלוליות בעזרת 2 כפות).
6 ואופים 25-30 דק'. אסור לפתוח את התנור באמצע!!! מצננים את הפחזניות לחלוטין
מכינים קרם קפה:
1 במיקסר מקציפים את כל מצרכי הקרם לקרם יציב, מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב.
2 חותכים את החלק העליון של כל פחזניה ומניחים בצד. מזלפים מהקרם בנדיבות לכל פחזניה ריקה. מניחים מעל הקרם את החלק העליון של הפחזניה ששמרנו בצד. מקשטים בהרבה אבקת סוכר
3 רצוי לצנן כמה שעות לפני שמגישים