פוקצ'ה איטלקית קריספית מבצק ללא שמרים של קרן אגם
מתכון של קרן אגם לפוקצ'ה די רקו, פוקצ'ה איטלקית קריספית מבצק ללא שמרים במילוי גבינות של קרן אגם

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
5+3/4 כוסות קמח מניטובה לבן
2 כפיות גדושות מלח דק (16 גר')
3/4+1 כוס מי ברז (420 מל')
1/4 כוס שמן זית קורנייקי (50 גר')
למילוי:
2 כדורים של מוצרלה פרסקה (רצוי מסוננים לילה קודם במקרר)
100 גר' גבינת פטה או בולגרית
חופן עלי בזיליקום טריים
להברשה:
מלח גס חופן
3 כפות מים
5 כפות שמן זית
אופן הכנה
1 בקערת המיקסר עם וו לישה לשים במהירות גבוהה קמח, מלח ומחצית מכמות המים למשך דקה. מוסיפים שמן זית ועוד מחצית כמות המים שנותרה. וממשיכים ללוש במהירות גבוהה למשך 3-4 דק', מוסיפים אם יש צורך והבצק לא מתאחד, תוך כדי לישה את יתרת המים לאט לאט.
2 יתכן ולא תצטרכו את כל הכמות לכן עושים זאת באופן איטי ובהדרגה.
3 מורידים מהירות למהירות איטית ולשים עוד 5-7 דק' עד לקבלת בצק חלק. מכסים את הקערה בניילון ונותנים לו מנוחה של 20 דק'.
4 אחרי 20 דק' מכינים מגש מרופד בנייר אפייה, ומחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מכדררים כל חלק בצק לעיגול ומניחים אותם על המגש, ושוב מכסים אותם ונותנים להם מנוחה של שעה נוספת. בזכות זמן המנוחה הבצק יהפוך להיות מאוד אלסטי וגמיש ותוכלו בקלות לפתוח אותו.
5 מחממים תנור ל-250 מעלות.
6 מתחילים עם כדור אחד, מרדדים על משטח מקומח בעזרת מערוך כמה שיותר דק, בשלב מסוים ממשיכים עם הידיים. מחזיקים את הבצק ובעזרת הידיים מותחים אותו כשכל פעם מחליפים מיקום של הידיים ושוב מותחים. הבצק אמור להיות מאוד דקיק.
7 מברישים תבניות/מגש אפייה בזמן זית ומניחים את הבצק על המגש, הבצק אמור לכסות את כל המגש ואף לצאת מהשוליים החוצה. מניחים על הבצק תלוליות של גבינת מוצרלה פרסקה, ומפזרים צ'נקים של פטה מעל המוצרלה, ועל כל תלולית מניחים עלים של עשבי תיבול.
8 מניחים את המגש בצד ומרדדים שוב עלה נוסף, גם הפעם באותה השיטה. העלה אמור להיות ממש דקיק דקוף. מניחים את העלה מעל הגבינות כך שיכסה את כל המגש שוב, עם שוליים החוצה. בעזרת גלגלת פיצה או מספריים, גוזרים את שולי הבצק שיוצאים מחוץ לתבנית, ואת מה שנותר דוחפים פנימה על השוליים.
9 בעזרת הידיים יוצרים קרעים קטנים בבצק בדיוק מעל התלוליות של המוצרלה פרסקה. מערבבים בקערה שמן זית עם מלח ומים, ומברישים בנדיבות את כל החלק העליון של הבצק.
10 אופים 10-15 דק' עד להזהבה.
11 מגישים טרי וחם ומזלפים שמן מעל.