פלוטים כוסמין ושיבולת שועל של קרן אגם

קרן אגם, גורו האפיה הביתית חוזרת בעונה חדשה עם מתכונים ידידותיים שתמיד עובדים! הפעם תכנית שמוקדשת למתכונים שמתאימים בול לאירוח: הפעם קרן מכינה פלוטים עם שיבולת שועל וגרעינים

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מצרכים לבצק:
312.5 גרם קמח כוסמין 70%
350 גרם קמח לחם מלא
150 גרם שיבולת שועל
1 שקית (50 גרם) שמרית טריים
2 כפות סילאן
1 כף סוכר
1/4 כוס שמן קנולה
2.5-3 (כ – 700 מ״ל) מי ברז מים מסוננים
1 כף מלח דק
1 חופן חמוציות
1 חופן גרעיני חמניה/דלעת
מצרכים לציפוי:
מים
תערובת של שיבולת שועל עם גרעיני חמניה, פשתן ושומשום שחור בתמהיל שאוהבים, למשל: 3 כפות גרעיני חמניה קלופים לא קלויים, 3 כפות זרעי פשתן, 1 כף שומשום שחור

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 במיקסר עם וו לישה מערבבים מחצית מכמות המים עם שמרים וסוכר, קמחים, שיבולת שועל ומלח וממשיכים ללוש.
2 מוסיפים סילאן ואת השמן ולשים את הבצק למשך 10-12 דקות, מוסיפים באמצע עוד מים – כמה שהבצק צריך.
3 מוסיפים לבצק את התוספות (חמוציות וגרעינים) ולשים לפיזור אחיד שלהם בבצק. הבצק אמור להיות גמיש ולא יבש.
4 מעבירים לקערה מעט משומנת ומגלגלים את הבצק בשומן, ומכסים בניילון נצמד ובמגבת להתפחה של כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר.
5 כשהבצק תפח, מחלקים אותו לחלקים שווים במשקל 80-90 גרם כל כדור, ומגלגלים לצורת פלוט.
6 מניחים בתבנית אפייה ומברישים את הלחמניות במים, מפזרים מתערובת הציפוי ושולחים להתפחה נוספת של כ 30 דקות.
7 מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים את הלחמניות 20-25 דקות עד להשחמה.
פלוטים של קרן אגם
פלוטים של קרן אגם. צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות