דונאטס אמריקאי של קרן אגם
מתכון פשוט ומהיר של דונאטס אמריקאי של קרן אגם, מתוך פרק מתכונים אמריקאיים שקרן אוהבת מהתכנית קרן אגם – מתכון עם סיפור

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
3.5 כוסות קמח לחם לבן (500 גר')
1/3 כוס סוכר לבן (60 גר')
1 כפית מלח
1 כוס חלב (240 מל')
2 ביצים גודל L
80 גר' חמאה
1 כף שמרים יבשים
לטיגון:
1 ליטר שמן
לגלייז:
2 כוסות אבקת סוכר
20 גר' חמאה רכה
מעט מים רותחים רק אם צריך
אופן הכנה
1 לשים את מצרכי הבצק במיקסר עם וו לישה למשך 10-12 דק' עד לקבלת בצק רך ונעים. מכסים בכיסוי ניילון ומעבירים להתפחה רצוי במקרר ללילה או לשעה וחצי שעתיים בטמפ' החדר.
2 כשהבצק תפח מרדדים אותו לעלה בעובי 1/2 סמ'.
3 קורצים מהבצק התפוח עיגולים, ומניחים כל עיגול על ריבוע נייר אפייה. במרכז כל עיגול קורצים עוד עיגול קטנטן. מתפיחים שוב.
4 מחממים שמן עמוק בסיר ומעבירים את הדונאטס פנימה עם נייר האפייה, הוא מתנתק מהר. מטגנים את הדונאטס משני הצדדים למשך 2 דק'
