עוגת שוקולד עם קרם אגוזי לוז של קרן אגם
קרן אגם, גורו האפיה הביתית חוזרת בעונה חדשה עם מתכונים ידידותיים שתמיד עובדים! הפעם תכנית שמוקדשת לעוגות שחייבים להמשיך וליישר כי אפשר לעמוד בפני הפיתוי והפעם קרן מכינה עוגת שוקולד עם קצפת ואגוזי לוז.
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לתבנית אינגליש קייק גדולה:
225 שוקולד מריר
225 גרם חמאה
4 ביצים גודל L
כוס + 2 כפות גדושות (225 גרם) סוכר לבן
קורט מלח
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
¾ כוס קמח דורום רימצ'ינטה
1.5 כפיות אבקת אפיה
גביע ו-3/4 (350 מ"ל) שמנת חמוצה (350 מ״ל
לציפוי לאחר אפייה:
1 מיכל (250 מ"ל)שמנת להקצפה
2 כפות ממרח אגוזי לוז
מעט אבקת קקאו לעיטור
מידות והמרות משקל באפייה>
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
2 במיקרוגל בקערה חסינת חום ממיסים בפולסים קצרים שוקולד וחמאה.שימו לב לא לשרוף, תוציאו, תערבבו ותבדקו אם צריך עוד המסה.
3 מוציאים ומערבבים היטב.
4 בקערה נפרדת טורפים ביצים סוכר ומעט מלח לקצף מעט תפוח.
5 מוסיפים את השוקולד והחמאה לתערובת ומערבבים היטב.
6 מוסיפים את השמנת החמוצה, מערבבים שוב.
7 מוסיפים את היבשים- קמח, אבקת אפייה וקמח דורום (הכי נוח עם מטרפה למניעת גושי קמח) עד שהתערובת אחידה ולא יותר.
8 מעבירים לתבנית, ואופים כ 35-40 דק׳, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
9 כשהעוגה מוכנה מוציאים ומצננים לחלוטין.
10 מכינים ציפוי:מקציפים שמנת לקצפת יציבה
11 כשהיא מוכנה מוסיפים ממרח אגוזי לוז ומקפלים לאיחוד.
12 מצפים את העוגה כשהיא קרה לחלוטין, מקשטים בקקאו ומגישים