סהרוני חמאה ושקדים (מסלנקי) של קרן אגם
מתכון של קרן אגם לסהרוני חמאה ושקדים (מסלנקי), העוגיות שקרן גדלה עליהן ואוהבת לחזור אליהן מידי פעם ולהיזכר בטעמים של ילדות
צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
35-40 סהרונים
200 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/2 כוס+2 כפות (120 גר') סוכר לבן
כוס (100 גר') שקדים טחונים
2 כפות (20 גר') קורנפלור
2 כוסות (280 גר') קמח לבן
כפית תמצית/מחית וניל
מעט מלח
גרידת לימון מחצי לימון בינוני גדול
1 כפית מיץ לימון
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 בקערת המיקסר עם וו גיטרה או בקערה עם כף, מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים שקדים טחונים, קורנפלור, וניל, מלח, מיץ וגרידת לימון וממשיכים לערבל, מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד קבלת תערובת אחידה (התערובת לא חלקה, אבל היא אמורה להיפרד מהקערה בגושים גדולים)
3 בעזרת הידיים, יוצרים עיגולים קטנים מהבצק בגודל של כדור קטן, מעצבים את הכדורים לצורת סהר, ומניחים במרווחים קטנים על גבי תבנית האפייה. אופים כ: 12-15 דק', עד שהסהרונים מקבלים גוון זהוב אבל נשארים עדיין בהירים. מצננים, מקשטים בהמון אבקת סוכר
4 שומרים בקופסא או צנצנת אטומה בטמפ' החדר עד כשבוע