קטאייף במילוי ריקוטה ודובדבני אמרנה של קרן ואיציק קדוש

מכיסון מתוק ומסורתי שמוגש בסוף צום הרמאדן לממתק שכולם רוצים לאכול כל השנה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבלילה:
2 כוסות חלב
2 כוסות מים
5 גרם שמרים טריים
10 גרם אבקת אפייה
1 כפית מלח
3 כפות סוכר
2 כוסות קמח לבן
1 כוס סולת דק
1 חמאה
למלית:
300 גרם ריקוטה פרסקה של גד
1 דובדבני אמרנה
לסירופ סוכר:
1 כוס סוכר
0.5 כוס מים
לקישוט:
1 פיסטוקים ירוקים

אופן הכנה

אופן הכנה
לבצק עבודת יד:
1 מרתיחים את מרכיבי הסירופ ומניחים בצד להתקרר
2 מערבבים את כל מרכיבי הבלילה בקערה יחד וטוחנים בבלנדר מוט כדי שלא יהיו גושים של קמח
3 מעבירים את הבלילה לכד מזיגה ומניחים לחצי שעה בחוץ לתסוס מעט
4 במחבת חמה בלי שמן יוצקים כרבע מצקת של בלילה ונותנים לה לבעבע
5 כשכל הבועות מתייבשות מוציאים מהמחבת בלי להפוך לצד השני
6 רצוי לכסות עם מגבת את הקטאייף המטוגן כדי שלא יתייבש לפני הקיפול
7 מקפלים בעדינות את העיגול לחצי. רבע ממנו לוחצים כך שייסגר טוב
8 את החלל שנוצר ממלאים בגבינת הריקוטה והדובדבנים וסוגרים את הרבע השני
9 משמנים מחבת בכמות נדיבה של חמאה ואז מטגנים עד להזהבה
10 מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים
קטאייף
צילום: שניר (סופגי) גואטה קטאייף

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: