טארט קפרזה מבצק עלים עם מוצרלה ופסטו של קרן אגם
מתכון פשוט ומהיר של קרן אגם לטארט קפרזה מבצע עלים עם עגבניות, מוצרלה ופסטו. מאפה מושלם לכל המשפחה.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לטארט:
1 חבילת בצק עלים מצונן
4-5 עגבניות בינוניות פרוסות לפרוסות דקות
2-3 כדורי מוצרלה פרסקה פרוסים דק
7-8 עלי בזיליקום טריים
מלח גס
שמן זית לצ'ינו
רוטב עגבניות לפסטה מסוג פיצוטלו של mutti
לפסטו:
4 זרים של בזיליקום טרי (אלו שמוכרים בשווקים) או 6 אריזות של בזיליקום מהסופר
חופן צנוברים לא קלויים
חופן פיסטוקים (קלופים לא קלויים)
4-5 שיני שום
100 גר' גבינת פרמז'ן או גרנה פדנו חתוכה לקוביות או מגורדת
1/2 כוס שמן זית לצ'ינו
1 כפית שטוחה מלח דק
לציפוי ועיטור:
ביצה טרופה
2\1 כוס שומשום
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-200 מעלות
2 פורסים על תבנית התנור נייר אפייה. מניחים בצק עלים, בעזרת סכין מסמנים לבצק שוליים בעזרת חתך לא עד הסוף.
3 לפסטו: שמים את כל המרכיבים בבלנדר וטוחנים
4 מורחים על כל הבצק רוטב עגבניות לפסטה וזורקים כמה נק' של פסטו.
5 משאירים שוליים נקיים. מסדרים על פני הבצק שורות של עגבניות, בזיליקום ומוצרלה באופן חופף.
6 מפזרים מלח גס ומקשטים בעלי בזיליקום.
7 מברישים את השוליים בביצה טרופה, ומפזרים שומשום.
8 אופים 25-30 דק' עד שהבצק שחום למראה והטארט מבעבע.
9 מגישים חם