מעורב ירושלמי של אבי ביטון
מתכון לאוכל הרחוב הטעים ביותר ופתרון לניצול שאריות מהסופ”ש – עכשיו אפשר להכין גם בבית בקלות!
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לתערובת הבשרים:
0.5 כוס שמן קנולה
1 בצל גדול
500 גרם כבדי עוף
500 גרם פרגיות
1 כפית חוויאג’ למרק
(אפשר להוסיף צלי בשר, בקר קצוץ, שאריות צלי ועוד)
לתוספת של הסלט:
1 עגבניה
1 פלפל חריף
1 בצל סגול
מלח
כף שמן זית
טחינה
לחם/ לחמניה/ פיתה
אופן הכנה
1 מחממים מחבת רחבה עם 4-5 כפות שמן קנולה.
2 פורסים בצל דק ומחממים במחבת ומוסיפים מלח.
3 מפנים את הבצל הצידה במחבת.
4 פורסים את הכבדים והפרגיות לקוביות.
5 מניחים את הפרגיות על המחבת – ישירות, לא מעל הבצל.
6 מוסיפים מעט מלח ומקפיצים את התערובת.
7 מוסיפים את הכבדים לאחר שמנקים.
8 מוסיפים כפית חוויאג’ למרק.
9 מכינים את הסלט: קוצצים עגבניה, בצל ופלפל ומוספים מלח ושמן זית.
10 קולים לחמניה, לחם או פיתה על מחבת.
11 להגשה: פורסים את הלחמניה, מניחים את המעורב, מוסיפים את הסלט ומזלפים מעט טחינה.