טחינה עגבניות עם מעורב מוקפץ וסלט עשבים של הילה אלפרט

בשר, טחינת עגבניות, ירקות מוקפצים במנה אחת מדהימה של הילה אלפרט

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לרוטב:
פלפל חריף טרי, נקי מזרעים, חתוך לפרוסות
4 שיני שום קלופות, קצוצות גס
1 כף צלפים כבושים בחומץ
1 פחית עגבניות pelati במשקל 400 גרם
0.5 כוס טחינה גולמית
למעורב:
3 בצלי גדולים חצויים פרוסים לפרוסות דקות
4 כפות שמן זית
250 גרם לבבות עוף מנוקים חצויים לאורכם
250 גרם` כבדי עוף מנוקים חתוכים לקוביות בעובי של כס”מ וחצי
250 גרם טחול עוף מנוקים
1 כפית מחוקה פפריקה חריפה
לסלט העשבים הירוקים:
1 חופן נענע קצוצה
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
5 בצלים ירוקים קצוצים
1 מיץ מ – ½ ליים
1 מעט מלח גס
אופן הכנה
1 במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית. משחימים את הפלפל והשום, ונזהרים שלא יישרפו. מוסיפים פנימה את הצלפים ומערבבים במשך שתי דקות
2 מוסיפים את העגבניות, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד שלוש דקות
מכינים את סלט העשבים:
1 מכניסים למעבד מזון נענע, פטרוזיליה ובצל ירוק, טוחנים מעט בפולסים ומעבירים לקערה
2 מבלי לנקות את עקבות העשבים שקצצנו, מוסיפים למעבד המזון את רוטב העגבניות מהמחבת לאחר צינון ואת הטחינה ומעבדים את התערובת עד לקבלת קרם
3 מחממים מחבת כבדה ורחבה ומניחים עליה את פרוסות הבצל. ככה על אש קטנה עד שישחימו כולן
4 מוציאים מהמחבת את הטבעות, מוסיפים את השמן, מחזירים לאש ומטגנים תחילה את הלבבות, מוסיפים מעט פפריקה חריפה.לקראת סוף הטיגון מחזירים את הבצל המטוגן ליצירת חיבור ביניהם
5 כעבור שלוש דקות מוסיפים את הטחול, מוסיפים לטגן עוד שתי דקות ומוסיפים פנימה את הכבד, ממליחים, טועמים ומשהשחימו פני הכבד מתבלים ומוציאים מהמחבת
6 מערבבים את כל חומרי סלט העשבים ומטפטפים מיץ מחצי ליים ומתבלים במעט מלח גס
7 כל סועד מקבל צלחת עמוקה עם טחינת העגבניות, מעליה תלולית מעורב ומעליו את סלט העשבים. אפשר, גם, לדחוס את הכל בפיתה. ככה בעמידה
טחינה עגבניות עם מעורב מוקפץ וסלט עשבים של הילה אלפרט
טחינה עגבניות עם מעורב מוקפץ וסלט עשבים של הילה אלפרט

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: