טחינה עגבניות עם מעורב מוקפץ וסלט עשבים של הילה אלפרט
בשר, טחינת עגבניות, ירקות מוקפצים במנה אחת מדהימה של הילה אלפרט
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לרוטב:
פלפל חריף טרי, נקי מזרעים, חתוך לפרוסות
4 שיני שום קלופות, קצוצות גס
1 כף צלפים כבושים בחומץ
1 פחית עגבניות pelati במשקל 400 גרם
0.5 כוס טחינה גולמית
למעורב:
3 בצלי גדולים חצויים פרוסים לפרוסות דקות
4 כפות שמן זית
250 גרם לבבות עוף מנוקים חצויים לאורכם
250 גרם` כבדי עוף מנוקים חתוכים לקוביות בעובי של כס”מ וחצי
250 גרם טחול עוף מנוקים
1 כפית מחוקה פפריקה חריפה
לסלט העשבים הירוקים:
1 חופן נענע קצוצה
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
5 בצלים ירוקים קצוצים
1 מיץ מ – ½ ליים
1 מעט מלח גס
אופן הכנה
1 במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית. משחימים את הפלפל והשום, ונזהרים שלא יישרפו. מוסיפים פנימה את הצלפים ומערבבים במשך שתי דקות
2 מוסיפים את העגבניות, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד שלוש דקות
מכינים את סלט העשבים:
1 מכניסים למעבד מזון נענע, פטרוזיליה ובצל ירוק, טוחנים מעט בפולסים ומעבירים לקערה
2 מבלי לנקות את עקבות העשבים שקצצנו, מוסיפים למעבד המזון את רוטב העגבניות מהמחבת לאחר צינון ואת הטחינה ומעבדים את התערובת עד לקבלת קרם
3 מחממים מחבת כבדה ורחבה ומניחים עליה את פרוסות הבצל. ככה על אש קטנה עד שישחימו כולן
4 מוציאים מהמחבת את הטבעות, מוסיפים את השמן, מחזירים לאש ומטגנים תחילה את הלבבות, מוסיפים מעט פפריקה חריפה.לקראת סוף הטיגון מחזירים את הבצל המטוגן ליצירת חיבור ביניהם
5 כעבור שלוש דקות מוסיפים את הטחול, מוסיפים לטגן עוד שתי דקות ומוסיפים פנימה את הכבד, ממליחים, טועמים ומשהשחימו פני הכבד מתבלים ומוציאים מהמחבת
6 מערבבים את כל חומרי סלט העשבים ומטפטפים מיץ מחצי ליים ומתבלים במעט מלח גס
7 כל סועד מקבל צלחת עמוקה עם טחינת העגבניות, מעליה תלולית מעורב ומעליו את סלט העשבים. אפשר, גם, לדחוס את הכל בפיתה. ככה בעמידה
