היישר מיפן: תבשיל ירקות יפני

מתכון יפני אותנטי של  צ’יזורו נישינו מתוך “בית ספר לבישול אסייתי”

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבשיל 2 מנות
4 פטריות שיטקה חתוכות לרבעים
אצות קומבו (אצות ים שחורות, 7 ס”מ רוחב, 15 ס”מ אורך)
20 גרם שורש לוטוס מיובש
חומץ אורז
1 כוס בוניטו (פתיתי דג פלמידה מיובשים)
50 גרם גזר חתוך לפרוסות אלכסוניות
50 גרם שורש במבוק חתוך לפרוסות ברוחב 1 ס”מ
300 גרם (2-3) תפוחי אדמה גמדיים חתוכים לקוביות גדולות
2 כפות סאקה
1 כף סוכר
2 כפות סויה
קורט מלח
1 כף מירין
6 יחידות אפונה סינית או שעועית ירוקה טריה חתוכה לשלוש
תבשיל ירקות יפני
צלמת: נופר בוגנים, סטילינג: קטי כהן

אופן הכנה

אופן הכנה
1 משרים את פטריות השיטקה במים חמים כשהכיפה פונה מעלה, למשך כשעתיים
2 משרים את אצות הקומבו במי ברז למשך כשעתיים, עד שהן מתנפחות.
3 משרים את שורש הלוטוס במים עם חומץ אורז כשעה עד שהוא סופג את המים.
מכינים ציר יפני:
1 מבשלים את פתיתי הבוניטו במים רותחים במשך כ-2 דקות. מורידים מהאש ונותנים לבוניטו לשקוע. מסננים.
2 שמים בסיר את המים שבהם הושרו אצות הקומבו יחד עם 2 כוסות ציר יפני. מניחים על אש בינונית.
3 מוסיפים את כל הירקות (מלבד האפונה הסינית) ואת הקומבו לסיר ומביאים לרתיחה.
4 מוסיפים את הסאקה והסוכר ומבשלים כעשר דקות.
5 מוסיפים את הסויה וקורט מלח, ומבשלים על אש קטנה במשך חצי שעה נוספת.
6 מוסיפים את המירין, מבשלים 5 דקות נוספות ומורידים מהאש. ממתינים 10 דקות כדי שהמנה תצטנן מעט.
7 בזמן שהמנה מצטננת חולטים את האפונה במשך 2 דקות במים רותחים. מוציאים ומעבירים לקערה עם מי קרח, לעצירת הבישול.
8 מוסיפים לתבשיל את האפונה החלוטה, ומגישים עם אורז.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: