תפוחי אדמה צלויים וסלט מלפפונים מוחמצים של ג’יימי אוליבר

אין כמו תבנית של תפוחי אדמה צלויים בתנור, זהובים וקריספיים לצד סלט מרענן של מלפפונים מוחמצים

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים ל- 6 מנות
תפוחי אדמה קטנים
שמן זית
6 שיני שום
1 לימון
2 גבעולי רוזמרין טרי
1 כף קמח
1 מלפפון
100 גרם צנוניות (עדיף עם העלים)
0.5 בצל סגול
כפית חרדל עם גרגירים
2 כפיות חומץ יין אדום
חופן / 15 גרם שמיר טרי
חופן / 15 גרם נענע טרייה
40 גרם גבינת פטה
אופן הכנה
1 1.מחממים תנור ל- 200 מעלות
2 מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם מים מומלחים כ- 20 דקות
3 מסננים את תפוחי האדמה ומאדים אותם מעל מסננת בסיר
4 מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית משומנת, מזלפים מעל את שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל
5 מועכים את שיני השום ומוסיפים לתבנית וצולים כ- 20 דקות
6 בינתיים מגוררים את הקליפה של הלימון וקוצצים את הרוזמרין דק דק
7 כאשר התפוחים מוכנים מפזרים מעל את גרידת הלימון, רוזמרין והקמח ומערבבים הכל יחד
8 מועכים ומשטיחים את תפוחי האדמה בעזרת מועך תפוחי אדמה
9 מכניסים את התבנית לתנור וצולים לעוד 20 דקות או עד הזהבה
10 בינתיים בעזרת מזלג מגרדים את המלפפונים לאורך ליצירת חריצים ואז פורסים לרוחב לפרוסות דקות
11 חותכים את הצנוניות לרבעים ואז מקלפים, שוטפים ומקצצים את הבצל
12 מעבירים את הצנונית ובצל לקערה יחד עם החרדל, חומץ וחצי ממיץ הלימון
13 מוסיפים מלח ופלפל ואת עשבי התיבול (שמיר ונענע) לפי הטעם ומערבבים הכל יחד
14 מפזרים את התערובת מעל לתפוחי האדמה החמים
15 לפני הגשה מערבבים הכל יחד ומפזרים את גבינת הפטה מעל ועוד טיפה מיץ לימון במידת הצורך

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות