עוגיות פרח ריבה של קרן ואיציק קדוש

מחפשים משהו מפנק שתוכלו לתת לאורחים לצד הקפה? עוגות הריבה האלו יעשו את העבודה בצורה מושלמת

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

קורצנים בצורת פרח
לבצק:
500 גרם (2/3 3 כוסות) קמח חיטה
50 גרם אבקת שקדים
270 גרם חמאה
2 ביצים
160 גרם (11/3 כוסות) אבקת סוכר
1 קורט מלח
4 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
1 תרסיס שמן פאם בטעם חמאה
למילוי:
1 ריבת שזיפים
אופן הכנה
לבצק עבודת יד:
1 מערבבים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה, לתערובת תפוחה
2 בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים
3 כשהתערובת תפוחה מוסיפים את הביצים בזו אחר זו עד להטמעה
4 מוסיפים מחצית מהחומרים היבשים, מערבבים, מוסיפים את המחצית השנייה ומערבבים שוב. כלל חשוב בבצק פריך הוא להמעיט בלישה
5 עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים
6 מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים בעדינות, לאחר שהתזנו עליהם מעט שמן בטעם חמאה כדי שלא יידבקו, עד לעובי של 4 מ”מ
7 קורצים מהבצק המרודד עוגיות באיזו צורה שרוצים: עיגולים, פרחים, כוכבים או כל צורה אחרת
8 במחצית מהעוגיות חורצים עיגול קטן במרכז (אלה יהיו העוגיות העליונות)
9 מחממים תנור ל-180° מעלות
10 מסדרים את כל העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 11 דקות
11 מצננים
12 במרכז כל עוגיה (ללא החור) מזלפים ריבה ואת העוגיות עם החור מפדרים באבקת סוכר
13 מכסים את העוגיות עם הריבה בעוגיות עם אבקת סוכר, ושומרים בשקית זיפר אטומה לשמירה על הטריות

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

עוד תוכן

הנסיכה שאהבה פודינג

ליאור לאטי | 26.09.2021

אולי יעניין אותך גם: