קציצות בקר ברוטב עגבניות ואפונה של עדי קאופמן ביחד עם ג'קי אזולאי

עדי קאופמן, מנהלת קהילת הבלבוסטע במטבח, מתארחת אצל ג'קי אזולאי והן מכינות את המנה הקלאסית והטעימה שאין ילד שלא אוהב. קציצות בקר מושלמות ברוטב עגבניות מתוך "פשוט ג'קי" פרק 2

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקציצות:
1 ק"ג בשר טחון
1 בצל קצוץ דק דק
3 שיני שום כתושות
0.5 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כפית כמון
1 כפית מלח
0.5 כפית פלפל שחור טחון
1 ביצה
0.33 כוס פירורי לחם
לרוטב:
1 בצל קצוץ
3 עגבניות מגורדות
0.5 כוס שמן
1 כפית מלח
0.5 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית פפריקה מתוקה
5 שיני שום קצוצות
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות קטנות
800 גרם לקט אפונה
אופן הכנה
1 בקערה מערבבים היטב בשר טחון, בצל קצוץ דק דק, שיני שום כתושות, פטרוזיליה קצוצה, ביצה ופירורי לחם.
2 מתבלים בכמון, מלח ו פלפל שחור.
3 לשים היטב ומכינים בידיים לחות קציצות בגודל הרצוי.
4 מטגנים קלות משני הצדדים במעט שמן ומניחים בצד – הטיגון הוא רק בכדי "לסגור" את הקציצות.
5 בינתיים, מכינים את הרוטב: בסוטאז' מאדים קצוץ בצל בשמן.
6 מוסיפים מלח, פלפל שחור, כמון, אבקת מרק (כל אבקה שאתם אוהבים) ופפריקה מתוקה.
7 מוסיפים שיני שום, קוביות קטנות מתפוח אדמה גדול, עגבניות מגורדות ושקית אפונה.
8 מבשלים עד שהאפונה מפשירה. מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות ומביאים לרתיחה עדינה.
9 מורידים לאש קטנה ומעבירים את הקציצות לסוטאז'.
10 מבשלים במכסה סגור כחצי שעה. מגישים ומתאהבים!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות